Autonomia del poema

Hi ha poemes que semblen tenir vida pròpia. El meu “Desig“, per exemple. […]

El vaig escriure el desembre de l’any 2005 i el vam difondre entre els amics com a nadala familiar. Després el vaig incorporar a Moments feliços. I l’he anat retrobant quan d’altres se l’apropiaven.

Primer, entremig, va ser la joieria Capdevila, que me’l va demanar per fer-ne la seva felicitació de nadal de l’any següent:

Desig Capdevila

Després, el 2009, a través dels amics d’Eumogràfic, em va arribar la petició del Celler d’Osona per tornar a fer servir el poema en la seva felicitació de nadal:

Desig nadala Celler d'Osona 2009 1 Desig nadala Celler d'Osona 2009 2

I fa poques setmanes em va venir a veure Anna Vallès, de Sant Quintí de Mediona, amb aquestes targetes sota el braç. El poema li ha agradat i, com sol fer, n’ha estampat unes quantes còpies en cartolina per als amics:

Postal Desig 2014

Potser aviat podré dir que almenys un dels poemes que he signat ja no em pertany. Em sembla que és la sort més alta que pot desitjar un autor per als seus textos.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Moments feliços, Poemes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*