Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Tornarem a l’IES el Quint amb els telescopis

Divendres passat parlàrem de contaminació lumínica als parcs naturals valencians a l’IES el Quint de Riba-roja de Túria. Des de fa ja dos anys hem anat prenent mesures en diverses zones naturals valencianes i, com a part d’aquest treball, fem xerrades divulgatives en instituts i centres socials per conscienciar a la població sobre aquest tipus de contaminació que ens furta les estrelles i que molesta també els ecosistemes animals i vegetals i de manera especial els insectes.

L’anunci de la xerrada deia que:

Enric Marco (membre del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València i de l’Agrupació Astronòmica de la Safor),

Angel Morales (membre del Departament de Química Analítica de la Universitat de València i de la Coordinadora en Defensa de los Bosques del Turia)

Ens parlaran de:

· els objectes que es poden observar en el cel i la dificultat de la seua observació conseqüència de la contaminació lumínica.
· observarem i identificarem els punts més contaminants del Parc Natural del Túria.
· dels instruments necessaris per a la realització de les lectures del fons del cel.
· dels llocs més foscos de la Comunitat Valenciana.
· dels LED blancs, el nou perill
· de la proposta d’activitat: L’Intrusímetre.

Després podrem sopar observant amb telescopis la Lluna, Júpiter, les Plèiades, Nebulosa d’Orión… sempre que la nit siga neta i fosca.

…………..

La xerrada sobre contaminació lumínica en l’IES el QUINT de Riba-roja va ser un èxit de participació. Més de 50 persones, entre professors, estudiants i pares hi assistiren. Es feren nombroses preguntes i s’explicà l’ús dels nostres aparells de mesura i dels telescopis que haviem portat.

I és que tot estava preparat per a l’observació posterior. La il·luminació pública al voltant de l’institut estava desconnectada fins les 23:00h i el bar de l’institut donava serveis de sopar, beguda i café als assistents. Tanmateix l’observació astronòmica amb els telescopis no va poder fer-se. Com ja va sent habitual en les nostres presentacions sobre contaminació lumínica, la pluja i els núvols també volien estar presents.

Així que tornarem a l’IES el Quint de Riba-roja de Túria per acabar la faena.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Telescopis i observacions per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent