JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

17 d'abril de 2008
3 comentaris

L’Aigua de Catalunya ( 7 ) .- Tota l’aigua que es cull a Catalunya es catalana. Tant endins com enfora – conca de l’Ebre i de la Garona – i tota és catalana i de conca.

Conclusions:

Tota l’aigua que es cull a Catalunya es catalana. Es evident que no es castellana i tampoc no és aragonesa.

Hi ha aigua catalana ( naciona i regionsl ), i aigua de conca, tant endins com en fora ( en la Conca de l’Ebre  i en la de la Garona).

Mitja Catalunya es conca de l’Ebre que per llei es una Confederació i no es pas l’imperi de Saragossa. Els rius internacionals es regeixen pel dret internacional fluvial que no pot ser s tan sols polític sinó  de dret civil i natural i el riu o noguera central té drets fins a la desembocadura i en aquesta cas delta, i no es pot assecar. Com a país ens interessa defensar l’aigua de conca i el seu dret. I en això som aliats en la justícia amb les terres de les conques  laterals i central de l’Ebre.

A l’interior de Catalunya també hem de fer prevaldre i preservar l’aigua de conca.

Llei d’autorització de transferències de sobrants d’aigua entre les conques hídriques i fluvials de Catalunya, i de la  creació i construcció d’enllaços permanents governatius entre  embassaments, reserves , xarxes i sistemes d’abastiment d’aigua per a casos  de necessitat extrema.  I ordena la  creació  i gestió de l’Inventari  de recursos hídrics pluvials i fluvials  de tot el terriroti català, conca per conca,  producció anual i estat de disposicions i concessions.  ( L’aniré treballant a sota )

 

 

Proposició d e llei del Parlament de Catalunya.

 

Llei d’autorització de transferències de sobrants d’aigua entre les conques hídriques i fluvials de Catalunya, i de la  creació i construcció d’enllaços permanents governatius entre  embassaments, reserves , xarxes i sistemes d’abastiment d’aigua per a casos  de necessitat extrema.  I ordena la  creació  i gestió de l’Inventari  de recursos hídrics pluvials i fluvials  de tot el terriroti català, conca per conca,  producció anual i estat de disposicions i concessions.

1.- Motivació.

 

 

 

2.- Autonomia de Catalunya.

 

 

 

 

3.- Consideració de la unitat, drets, obligacions  i l’autonomia  en el si de la confederació de conques hidrogràfiques de l’Ebre.

 

Aigua de la terra i aigua del riu.

Estat dels recursos ordinaris anuals de cada conca lateral i del riu Ebre emissari. Collita. Usos i concessions vigents. Necessitats locals i previsions de reserves per a  necessitats futures.

 

Unitat i pluralitat. Gestió política multiregional.

 

 

 

4.- Abast de les transferències i del sistema d’enllaços.

 

 

 

 

 

 

 

Llei d’autorització de transferències limitades, econòmiques d’aigua  entre les conques fluvials de Catalunya i de la construcció d’enllaços permanents i control.lats  entre xarxes  i sistemes d’abastiment d’aigua de la nostra comunitat.

 

 

Llei d’autorització de transferències limitades i econòmiques d’aigües catalanes entre les conques fluvials  catalanes, – siguen les de l’Ebre  baix Ebre i del Segre – , de les conques mediterrànies o de la del Garona – per a casos i circumstàncies extraordinàries d’escassesa i desabastiment a les ciutats o poblacions preexistents amb aigua concedida per llei,  per al funcionament de les activitats industrials, comercials i serveis econòmics, i nou habitatge per viure protegit , i de declaració d’utilitat pública i necessitat social de la creació i construcció d’enllaços  permanents control.lats i practicables entre embassaments i xarxes i serveis de captació transport i proveïment per a aquesta finalitat.

 

 

 

  1. Dissortadament això que proposes no serà possible. Ni amb l’Estatut antic, ni amb el projecte d’Estatut ni amb el nou Estatut. La competència sobre l’aigua de tota la conca de l’Ebre és del Govern central. Això

  2. Dissortadament això que proposes no serà possible. Ni amb l’Estatut antic, ni amb el projecte d’Estatut ni amb el nou Estatut. La competència sobre l’aigua de tota la conca de l’Ebre és del Govern central. Això de ‘confederació’ és una manera de dir: qui hi mana és el govern de l’estat.
  3. El que sí sé és que el preu del m3. d’aigua dels transvassaments surt més economic que el de l’aigua dessalada directa. I surt l’aigua molt més economica com més antic siga el transvassament una volta són amortitzades les infraestructures inicials.

    Un preu economic és una qüestió indispensable per a tindre una economia competititva en igualitat de condicions és tanmateix aconseguir fonts d’energia i recurs naturals a preus competititus.

    I amb la tecnològia actual és poden dissenyar infraestructures de transvassaments molt competitius, aprofitant els punts de desnivells dels transvassaments per generar energia hidroelectrica en hores punta i elevar l’aigua en hores baixes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!