Bloc Botxí (v. 2.0)

La destral torna a estar esmolada

4 de maig de 2006
Sense categoria
8 comentaris

Estic per passar-me al “no”

Des del primer moment, per allò del "peix al cove", he optat per donar sortida a l’estatutet (el "sí emprenyat", que és el vot nul).  Fonamentalment, perquè crec que s’han tret algunes coses interessants que no poden menystenir-se, i perquè amb aquesta Espanya, o fotem barrila de debò, o seguim omplint el cove de peixets.  No hi ha terme mig.

Però avui en Mara-GAL ha dit que si surt el "no" ell prendrà responsabilitat personal.  Hòstia, això és diferent….  Si aquest botifler indecent pot considerar el fotre el camp… potser que li ajudem una mica, no?

Hi ha un tema poc explorat des del punt de vista legal.  M’ha donat la idea una resposta a un altre bloc de Vilaweb: què passa si una "província" vota "no"? (…)

No ho tinc clar.  A l’actual estatut, res no diu del vot provincial, i "sembla ser" que res no passaria.  Però no ho tinc tan clar.  Hi ha el precedent del referèndum andalús, on Almeria no va superar el llindar, i es va produir un atzucac que va aturar momentàniament el procés (finalment, des de Madrid, amb el vist-i-plau dels partits andalusos, es va dir que miressin cap a un altre cantó i no s’esmentés més el tema).

Al cas basc, sempre es diu que qualsevol referèndum hauria de guanyar a tots 3 herrialdes, Araba inclosa.  Que no s’admetria cap solució amb un vot negatiu d’Araba, per molt que Bizkaia i Gipuzkoa guanyessin de llarg.

Repeteixo, no ho tinc gens clar.  Però caldria que experts en el tema hi paressin esment.  Pot ser el desllorigador per carregar-se la tifa d’estatutet i en Mara-GAL alhora.  Dos pel preu d’un.  M’hi apunto !

Aleshores, l’opció s’anomena Girona:  concentrar-se en les comarques gironines, les més patriotes i polititzades.  I concentrar-se en el "no" o en el "blanc".  És només una idea….

  1.   Jo també. Com també em pregunto si al final el sí ha de superar el conjunt de no + blanc o només cal que superi el no, que en això cadascú et diu una cosa diferent.

       Ja sabem que a la majoria de mitjans de comunicació "tradicionals" se’ls en fot que els ciutadans estiguem ben informats d’aquestes coses  però Vilaweb no està donant senyals de vida tampoc, i això ja em sap més greu.

        A veure si a Can Partal tenen un detall i ens fan un informe seriós sobre els detalls tècnics de tot plegat per a que poguem opinar amb més coneixement de causa. En el cas aquest de les províncies, per exemple, de debò que no seria el mateix haver-lo de tombar només en una "província" que no pas haver-ho de fer en el conjunt del Principat.

  2. Creo que hauríeu de votar decididament NO. Us quedeu amb l’Estatut actual, us carregueu el tripartit i després feu la revolució camperola i botiguera. Als ciutadans no-catalans residents a Catalunya que els donin per la retanbufa. S’implanta la República Catalana i el futur estarà assegurat. Catalunya destacarà immediatament a la Unió Europea: Serà on es lligui als gossos amb butifarra. Els europeus se sorprendran i diran: però on estaven aquests catalans abans? Europa ha hagut de sortir endavant només a força d’alemanys, escandivavos, britànics i coses així i teníem un potencial amagat increible: aquests catalans.

    A propòsit : Els teòrics de la independència suposen que l’admissió d’un territori separat políticament d’un estat membre és admesa "d’ofici" a la Unión? La resposta us la dic jo: "doncs va a ser que no" Així que la independència sense IVA rapinyat en la resta d’Espanya i sense Unió Europea que subvencioni el desenvolupament va a ser molt català, però un poc fred.

    Que us foti un peix espasa.

  3. El problema és que les comunitats de la nació majoritaria, la castellana, imposa la seva majoria a les altres més petites, a través del tribunal suprem, on tanmateix tenen la majoria majoritaria.

    No és pot permetre que la nació majoritaria impose els seus drets i privil.legis a les altres, per petites que siguen.

    A més a més, els mateixos drets tenen objectivament la catalana com la basca a nivell economic i juridic.

    Més quand aquestes comunitat de les nacionalitats castellanes-andaluses, és camufla baix la bandera de la igualtat de l’estat com a nació, per imposar els seus privil.legis sobre els drets de les altres nacions o nacionalitats de l’Estat, per petites que siguen.

    No és el mateix, la igualtat entre les diferents nacionalitats històriques de l’Estat com la gallega, basca, catalana o les pertanyents a la nació castellana,.

    Que dir-ne que a l’Estat espanyol com a nació, es mantenen el privil.legis i és fa el que vullga la majoria majoritaria de l’Estat espanyol que formen les comunitats pertanents a la nació castellana.

    Per tant el tribunal suprem no pot deixar que passen per demunt dels drets de les altres nacionalitats de l’Estat, per petites.

  4. Tu saps què passarà si guanyes el no (que segurament és improbable, però no per això impossible)?
    Suposo que és obvi que no s’aprovaria aquest nou estatut, però, això voldria dir que es començarien els tràmits per a fer-lo de nou, no? i quant de temps hauria de passar per tenir-lo? En aquest sentit, té més lògica votar no, ja sigui perquè surti el si o el no, perquè augmenten les possibilitats de millorar-lo. Em sembla recordar que de l’antic estatut (encara vigent), hi havia molt camp per desenvolupar. A més si el 2n nou estatut surt just després de l segon nou estatut vasc, tenim moltes possibilitats de millorar (ja sigui en federalisme, o en autogovern).
    Em fa ràbia que no hi hagi més informació o debat sobre aquest possible no. Em recorda a la UE i la seva constitució neoliberal: no es plantejaven les possibilitats de fracàs (i ara, a improvisar).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!