Isaac Peraire Soler

Quan surt el sol, surt per a tothom, sense preguntes ni privilegis...

27 d'abril de 2009
4 comentaris

una estona de lectura

Llegir, llegir, llegir. Ens diuen sempre que va molt bé llegir i jo també ho penso. Un cop passat el Sant Jordi, dia per excel·lència del llibre (i altres coses), no està malament donar un parell de voltes a l’acció de llegir. Segons vaig veure en un article d’un diari el mateix dia 23, resulta que Catalunya té un alt índex de producció editorial i de compra-venta de llibres, però en canvi uns nivells baixos de lectura en relació altres indrets d’Europa (si algú pot aportar dades, li estaré agraït!). Així doncs, comprem molts llibres, però es queden endreçats al prestatge.

Probablement a l’escola, malgrat ens ho repeteixin molt, no ens acaben d’ensenyar a agafar l’hàbit de llegir (almenys per la meva experiència). L’altre dia una bona notícia del Departament de Cultura de la Generalitat, ens dèia que les biblioteques al nostre país estan veient augmentats el número d’usuaris. Estem recuperant terreny? Estem millorant? (segueix…)

Internet, un cop més, ens ha obert moltes portes. Ens brinda
l’oportunitat de llegir de forma accessible, ràpida, breu. Els mateixos
blocs en són un exemple. Les oportunitats són múltiples: no està
malament llegir relats eròtics, relats en català, milions
de webs, articles, contes, històries. Encara que hem de recordar les
tristes dades que n’hi ha que no ténen accés a internet, o n’hi ha
d’altres a indrets llunyans (o no tant) que ni tan sol saben llegir.
 
No
està malament llegir a internet; llegir llibres; llegir diaris;
llegir revistes; llegir suplements. Si algú em diu quants cops he
escrit la paraula “llegir” en aquest post, pot tenir la sensació que
estic obsessionat amb el tema i com crec d’interessant el foment de la
lectura a qualsevol indret del món.

  1. Hola, si internet está molt bé tenim accés ràpit a les noticies, peró jo cada dia vaig a fer el café i llegeixo paper, dons u trobu mes comode.
    Llibres?… dons va a ratxas, pero normalment, crec que es consumeix molte (massa)televisió i poca lectura.
    Ara mateix en faig corre tres al’hora,llegir ens ajuda a mantenir la ment clara.
    Relats erótics… si, la líbido ha de estar sempre ben alta, dons al cap i a la fí el sexe es de lo millor que podem disfrutá en aquesta vida.
    Recomano: Manel Vazquez Montalbàn, Sergi Pàmies, Quim Monzó, Manuel de Pedrolo, Saramago, Arturo Perez Reverte, Paulo Cohello, a mi m’agraden molt.
    I de tant en tant (creencies a part) us recomano una pasadeta per el gran libre per excelencia d’on es poden treure ensenyanzes vitals per el comportament humá, LA BIBLIA.

  2. Jo soposo que les dades del qual en parles es basen nomes amb els llibres i m’agradaria sapiguer com les eleboren.
    Penso que si sabem llegir, mai deixerem de llegir, com diu l’enunci de la generalitat, les coses que pots arribar a llegir sense volguer-ho, o be el cartell publicitari penjat per internet, que ens diu que no llegim, i nosaltres ho anem clicant( no se si l’has vist). D’altre banda, si mai demanes perque no lleigeixes, una resposta problablement es: NO TINC TEMPS. Putser i han casos que si, pero n’hi han que avans prefereixen la TV o fins i tot Internet. Malgrat aixo en internet es lleigeix.

    Salut

  3. llibre que he llegit, és “l’últim home que parlava català”.

    Va ser, crec, dels més venuts aquest Sant Jordi, tot i que ja fa un meset llarg que el vaig acabar! A mi, em va encantar, amb dos dies el vaig tenir llegit, una novel·la que t’introdueix dins el seu món (i alhora el nostre), i que acabes sent tu qui et planteges moltes coses del què actualment ens envolta! El frec a frec entre català i castellà…

    En fi, un molt bon llibre (si més no, pel meu gust)!

  4. Sí, és veritat. Jo també ho vaig sentir que a les biblioteques al nostre país estan veient augmentats el número d’usuaris. Però jo no penso que la raó sigui que estem millorant..sinó que la gent no es gasta els diners que es gastava en llibres i prefereix llogar-los. No sé si serà això..tant debò milloréssim, però el meu cas és aquest. Jo comprava força llibres, però ara amb prou feines en compro cap: els llogo quasi tots. 
    L’hàbit de llegir ens l’han d’ensenyar a l’escola, i en el meu cas, tampoc va funcionar. Depèn de cadascú.. Jo recomano Demian, de Herman Hesse. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!