El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

9 de desembre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 12

Dilluns 3 de desembre de 2012

L’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d’Abadal, ha anunciat aquesta tarda que abandona Unió tip de les maniobres de Duran i Lleida per frenar el procés cap a la independència. Vila d’Abadal continuarà d’alcalde, ara com a independent per CiU, i també com a president de l’AMI. Aclareix en contra de rumors interessats que no pensa, almenys mentre sigui alcalde, en militar en cap altra formació. Els militants d’Unió de l’Associació El Matí també abandonen el partit en contra del projecte personalista de Duran i Lleida, contrari als ideals fundacionals d’Unió i a la llibertat de Catalunya.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, fa públic l’esborrany del ministeri espanyol que preveu eliminar la immersió de les escoles catalanes.

 

Dimarts 4 de desembre de 2012

Mentre la comunicat educativa i els agents polítics i socials del país han reaccionat en contra de la proposta del ministre Wert la consellera Rigau ha viatjat a Madrid per conèixer de primera mà —al costat dels consellers de la resta d’autonomies de l’estat— el seu projecte. Rigau ha abandonat la cimera a mitja reunió indignada amb els plans del govern espanyol contra el català.

CiU i ERC ja han iniciat les negociacions per tancar un acord de legislatura. Al matí Artur Mas ha citat a Palau al líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, per cridar-lo a l’ordre i perquè acati les negociacions amb ERC, així com la convocatòria del referèndum. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha avançat que estudien trencar els pactes que mantenen amb el PP a la Diputació de Barcelona, la CCMA i en diferents ajuntaments.

  

Dimecres 5 de desembre de 2012

Des del Consell Nacional d’Unió del cap de setmana a avui les coses han fet un gir. Si dissabte tot feia pensar que l’ofensiva de Duran i Lleida podia situar el procés a la corda fluixa sembla ser que en només 48 hores no tan sols no sembla perillar sinó reforçar-se. Les negociacions entre CiU i ERC avancen ràpid i pel bon camí fins al punt que Oriol Junqueras obre ja la porta a la possibilitat que al final es pugui incorporar al Govern. L’ofensiva espanyolitzadora del ministre Wert ha tingut efectes balsàmics i ha ajudat a la neutralització de Duran i Lleida, que a més també ha vist com molts militants d’Unió segueixen els passos de Vila d’Abadal i també estripen el carnet.

 

Dijous 6 de desembre de 2012

La Generalitat no envia cap representant a la celebració del dia de la Constitució Espanyola a Madrid. A Barcelona nou fiasco dels espanyolistes. La manifestació a favor de l’espanyolitat de Catalunya que comptava amb el suport, entre d’altres del PP o Ciutadans, ha aplegat només unes 5.000 persones.

  

Diumenge 9 de desembre de 2012

La premsa ha publicat durant els últims dies informacions sobre l’estat de les negociacions entre CiU i ERC per segellar un acord. Sembla ser que les coses van bé i que només queden alguns serrells per tancar, fixar ja una data concreta per a la consulta podria ser un dels esculls. En aquest sentit la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, alerta que no és bo ensenyar totes les cartes i que cal tancar una data però de moment no fer-la pública: “La consulta s’ha de fer el més aviat possible però el primer que hem de fer és l’agència tributària. No podem tenir sobirania nacional si no tenim sobirania fiscal. No podem convocar una consulta sense saber que el dia que la fem tindrem els recursos necessaris per resoldre els problemes de la nostra gent. No la podem convocar sense saber si tindrem un mínim de reconeixement internacional. Hi ha un treball previ que s‘ha de fer. Quan estigui ben encaminat, ja es farà pública la data de la consulta“.

El Premi Nobel d’economia del 1992, el nord-americà Gary Becker, ha escrit al seu bloc que s’equivoquen els que asseguren que la ruptura dels estats equival a un desatre econòmic i fa referència al cas català: “El moviment cap a acords de lliure comerç i la globalització han reduït enormement els avantatges econòmics de tenir un major mercat domèstic per vendre productes i serveis. Els països petits poden vendre els seus productes a altres països, grans i petits, gairebé tan fàcilment com els grans països poden vendre en els seus propis mercats interns”. Analitza la separació de Txecoslovàquia i Ia desintegració de Iugoslàvia i conclou que els estats petits solen ser més competitius que la resta. 

Monzó: sobre la llengua
11.06.2009 | 5.49
A Sense categoria
Nou bloc: Estrips d’impaciències
14.12.2005 | 2.44
A Sense categoria
“Te toca a ti”
13.10.2006 | 10.55
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.