Maria Garcia Sanchis, el misteri d’una miliciana valenta

Ara em ve al cap una pregunta: aquell home que assegurava de manera categòrica i insultant que l’Olleria no té història, però que havia controlat la de tots els veïns del poble, devia conéixer la de la miliciana que ens acaben de descobrir?

Maria Garcia Sanchis és una de les cinc milicianes torturades i assassinades pels feixistes a Manacor en 1936. Nascuda a l’Olleria en 1881, degué abandonar el poble al voltant del 1900, però de moment no s’ha pogut relacionar-la amb cap família actual.

El documentari ‘Milicianes’ descobreix la seua existència, explica les poques dades biogràfiques que se’n tenen, i apunta la seua capacitat oratòria i la forta ideologització que devia caracteritzar-la.

Una dona amb forta personalitat, sembla que també castigada per desgràcies personals que la marcaren, com ens explicaren Tània Balló i Gonzalo Berger, la co-directora i el guionista del documentari, en qui sembla que la seua història també ha ha fet mossa.

Haurem de mirar de saber més coses d’aquesta olleriana que desafià poders en un temps de convulsions dramàtiques.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *