Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Torna ‘El Manisero’

No és la rumba, ni la salsa, el que torna com una moda al terme de Bétera, sinó l’últim recurs per traure finançament per poder pagar tants càrrecs i tanta gent com treballa a compte de l’ajuntament del PP. Les brigades, els regidors, els consultors, els assessors, els tècnics, els directius, els funcionaris, els altres, prou que han d’eixir d’algun calaix i, com que la majoria són buits, tiren de la història recent, de l’urbanisme i la construcció (l’assessorament és extern) en trauen la pols i ja tenim de nou un PAI damunt la taula. El PAI el Manisero, com ací el coneixen popularment, no és nou, però l’Ajuntament cobrarà directament de l’afer, segons que han declarat ells mateix, malgrat que ja els han dit que no serà legal, que, almenys, no ho esbomben d’aqueixa manera; la majoria de regidors són a favor, l’oposició (!) del PSOE inclosa (dels quatre, tres hi han votat a favor del negoci, a canvi de res?), i encara tenen la barra de fer-nos creure ens sants i dimonis, tots plegats, PP i PSOE, pobres de nosaltres, quin ramat ens representa. Centenars de cases, camp de golf dels grossos, piscinetes particulars que l’aigua ja la regalarà algú altre i la pagarem tots, destrucció de camins públics, d’arquitectura rural que hauria d’estar protegida i encara altres detallets de no res. Ballem a ritme de Manisero.

Tant se val la denúncia de la Comissió Europea, tant se val el cacau amb el qual han convertit el terme, o la precarietat de vies de comunicació d’eixida i entrada al poble, o l’absència de pressupost de la Conselleria i la Diputació, pel que fa a incomplir les promeses abans d’eleccions (desdoblament de vies?, rondes noves?, circumvalació?), un aplec de miracles que va convertint-nos el poble en un pedaç urbà sense sentit. 
Això dels pobles, dels ajuntaments, dels secretaris, de les constructores, de la crisi mundial, afegida a l’amenaça d’expedientar-nos per rucs, a Bétera, pel que sembla, no li val de res, ni llei ni reglament. El Manisero, ai, quina salsa de país.  1. I a tot açò que no és poc, li afegim una aventura mes d’aquest PP, la ràdio local, que em pareix un dels majors despropòsits que he vist, encara que per a aquests mandataris PP-UPIB-UV, tot açò els dóna exactament igual, ells a omplir-se les butxaques, i el que vinga darrere que …..

     

  2. A Benaguasil l’ajuntament ha començat l’execució d’un nou PAI a prop de l’estació de baix, i això en plena crisi, amb edificis nous al poble per vendre, en una època en què ningú no compra ni un torrat. La situació? Com que els calaixos en són buits i no hi hà diners, acostumats com estàven als pressupostos inflats per les urbanitzadores i les promotores, han decidit d’urbanitzar el pedaç d’horta que separava el poble de l’estació, pel qual feia gust de passejar a l’estiu, d’aquesta manera els propietaris no tindràn més remei que pagar les despesses d’urbanització, encara que després no puguen vendre les parcel·les perquè ningú les compra. Dinerets fresquets per a alguns!.
    A La Pobla de Vallbona passa el mateix, precissament a l’eixida del poble cap a Benaguasil. A poc a poc acabaràn per juntar les dues poblacions i a la fí no sabrem d’on som ni on vivim.
    A tots dos pobles mana el PP.
    Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent