Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 17 de maig de 2011

El miracle que demanem

El miracle fóra trobar una política exempta de pudentors, neta d’homes podrits, de cucs i de morruts, una política basada en la senzillesa, la sinceritat, el treball col·lectiu, comú, al servei dels altres. Per què és tan impossible, tot plegat, a València? Una política que frene d’una vegada l’arribada d’aprofitats, d’usurpadors, de pocavergonyes? Una política que estigués ben pagada, però que frenés el viure dels paràsits, anys i anys que suquen sense fer res, res de profit, home, que els impedira d’accedir a la caixa pública, a les grans i a les petites decisions. Un miracle en favor de la normalitat, del civisme, del respecte. Que sembla un impossible, a València. Una política que passés comptes anualment, abans de cada elecció: -vosté què ha fet bé? -quant s’ha gastat? -com s’ha endeutat? Doncs sumem i restem, i del seu patrimoni particular, deu a la hisenda pública valenciana 10 milions d’euros. Que no els pot pagar? Embargat i a la pressó. També els embarguem el futur dels seus fills i el dels seus nets, i una altra vegada, s’ho pensa, abans de posar la mà a la caixa.
Un miracle impossible, vet ací. 

El miracle que demanem no és religiós, ni de molt coneixement, ni de dreta ni d’esquerra, sinó allò tan singular i original, i estrany a València: transparència, lleialtat, seny, en favor de la gestió pública, que és el que hauria de ser la política, però que fa setanta anys, pel cap baix, que ho vam perdre en aquella guerra espanyola que van guanyar els feixistes, i els fills dels feixistes ens governen. L’herència?, potser que són aquests polítics del PP i del PSOE valencià, alguns de joves que acaben d’arribar mudats i afaitats, engomats o pelats, que es pensen que poden perdonar-mos la vida, imitant els seus caps, a la manera dels gànsters del segle XXI, en Camps, o Fabra, o Rus, o Blasco, tant se val els noms.

El miracle fóra llevar-nos un dia, i que tota aqueixa corfa de panolles hagués desaparegut, fins i tot que hagueren pogut recuperar una feina civil, lluny de la política, perquè comprovaren, fins a quin punt, la seua intervenció ens porta al desastre. Al caos, al fracàs i l’estrèpit. Al desastre econòmic, cultural i educatiu. 

El miracle és sobreviure a la seua esclavitud, Camps o Alarte, quatre anys. I aguantar-vos, ni que siguen quatre dies, tanta mediocritat. Vet ací el nostre miracle de cada dia.



  1.   “…, que cadascú fa el que vol, siga bo o dolent. I ningú no diu que faces mal o faces bé, faces el que faces. I aquesta llibertat diuen los jurats i los oficials, amaga molts mals. València putana, dona pública i concubina, la figa del món, lo cony de la meseta. Hi ha més lladres que frares a Venezia i filòsofs a Grecia. Profetes hi ha que diuen que tot serà confusió i càstig del temps passat, els infans i els vells ploraran i els rics demanaran almoina, les corfes de panolla patiran la fetor dels pudents… i tots serán cremats vora el riu Guadalaviar.” ORAPRONOVIS.

    (extracte d´una conversa entre Durruti i la Regina de la Pobla de les Fembres Peccadrius).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent