Dissabte, sis d’agost, després de l’origen i l’esclat de la festa de l’alfàbega, han organitzat una altra vesprada particular ben noble: un taller d’orelletes obert a la participació popular. Les orelletes són el dolç que acompanyarà la festa i l’estiu, en les cases de rojos i de blaus, que ací hi ha l’encontre i no peguen per traure manies, quan hi ha consens. Unes taules llargues, un safa grossa per pastar, les canyes, el paellot i l’oli, l’aiguardent, la farina fluixa, i la mestra orellera, sense la qual no hi ha un resultat fi i boníssim. Nosaltres n’hem fitxada una de molta qualitat, així que per ací no trencarem el motlle ni el llibrell; cal que les ajudantes acompanyen el delit, però és un taller, així que venim a aprendre i res no es pot assegurar per endavant.
L’Ateneu de Bétera acull la primera festa d’elaboració del dolç, i convida a berenar a la fresca. Després, les projeccions, la conversa, el succeït, la gràcia que més val, la que paga, la que mana, les canyes topant contra la taula, fent fina la farina, l’oli bullent, la girada i l’encaixada… festa d’orelletes a Bétera, però també a Nàquera, a Olocau, a Grècia i a Itàlia, arreu del mediterrani trobareu aital dolç: com li va la mel a l’orella.
La participació és oberta, si us inscriviu en dircete o via online [ateneubetera@gmail.org]