ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

9N. El vot dels pensionistes (II)

Consideràvem en un anterior apunt, “9N. El vot dels pensionistes.”, que per incidir en el vot del pensionista, el futur Estat català ha de procurar un increment de les pensions i, sobretot, convèncer que en el marc global actual d’estancament econòmic, Catalunya podrà pagar pensions més elevades que si ens quedem a l’Estat espanyol.

Com qualsevol de nosaltres, un pensionista pensarà que el fet que ens vagi millor o pitjor econòmicament depèn en certa mesura dels nostres dirigents econòmics i polítics. Un dels factors que expliquen la gravetat de la crisi a l’Estat espanyol és la corrupció i la ineptitud de molts homes del PPSOE. Si els dirigents econòmics i polítics catalans apareixen també com a igualment corruptes i ineptes, el nostre pensionista pensarà que anirà tant malament aquí com allà i aleshores val més quedar-se on estem.

En aquest sentit el cas Pujol (i altres de ben presents a Catalunya) juga contra el procés sobiranista. M’atreveixo a demanar al Sr. Pujol que, a fi de poder recuperar un cert to d’eticitat, reconegui el seu error i ajudi a aclarir tant com pugui fins a on pot haver arribat la corrupció. Qualsevol ombra que pugui quedar va contra el procés.

Entrem en la qüestió de la confiança intel·lectual. Si jo afirmo que si P, llavors Q, que a partir de les meves anàlisis, P, s’ha de produir el fet Q; però resulta que es produeix no-Q, llavors és conseqüència lògica necessària que hi ha alguna cosa d’errònia en les meves anàlisis. Quan el senyor Mas, el nostre president, se suma a les veus del govern espanyol parlant, amb matisos, de recuperació econòmica, per, dos dies després, haver de reconèixer que la situació real és d’estancament, obliga el nostre pensionista a pensar que o bé el senyor Mas parteix d’hipòtesis econòmiques errònies i està equivocat sobre els factors reals que actuen en la crisi econòmica o bé el vol enganyar. El senyor Mas hauria d’explicar-nos què el va conduir a les seves anàlisis errònies i rectificar-les. Qualsevol ombra en aquest sentit va contra el procés.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Política per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent