L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Redòs per a la serenitat municipal

7 de març de 2008
Sense categoria
6 comentaris

CÀTERING BABALUSA

FRIT MALLORQUÍ, i 3

Esclafau els alls sense pelar-los. Millor que no siguin grossos. Jo ja no tenc força per esclafar fora pelar-los alls grossos damunt una post. Escorreu les patates i posau-les dins un pedaç net de cuina, que si no, tot són esquits. És el que no m’agrada dels fregits. Preparau una greixonera de test.

Posau-hi oli d’oliva, i en esser calent, la part blanca de tota la història: és a dir, freixura i budells trinxats. De tant en tant una bona remenada amb cullera de fusta perquè no s’aferri. Després de dues o tres remenades ja hi podeu posar el cor, i també la ceba, el fonoll i les altres herbes. Dues o tres remenades i hi tirau el fetge. Anau remenant i tastant. Ha d’estar bé de sal i de pebre. No us assessoreu amb ningú de sa Pobla perquè flamejarà de coent. Jo no n’hi pos gaire de coent, els nins no en menjarien.
Mentre, dins una altra paella, fregiu les patates, amb els alls. Anau alerta a cremar els alls, perquè donen molt mal gust. Així com van sortint les paellades de patates, els anau posant dins la greixonera del frit, bones remenades. Haureu de graduar la cuina. Millor que cap al final no estigui a tota pastilla, perquè tot s’ho menjaria el foc. En estar la darrera paellada de patates, sal a les patates i cap a la greixonera. Dues remenades i podeu aturar.
Si n’hi ha que els agrada el coent i n’hi ha que no, la solució són aquelles bolletes de pebre verd. Si sou del coent els esclafau amb les dents, sinó, les podeu retirar a la vorera del plat.
Ara és l’hora de treure les olives pansides que us vaig ensenyar de fer.
Si sou rics i teniu una ampolla d’Ànima Negra, és perfecte. Jo l’he tapada perquè no ho era.

(Avui no en mengeu però: és abstinència. Nosaltres hem menjat arròs de peix i de segon amanida i truita amb patates. No li vull dir truita espanyola, no em dóna la real gana)

  1. Mai he anomenat a la truita de patates española …… qui ha batejat aquesta truita excelsa amb aquest nom ? Ho saps ? Les teves instruccions per fer un bon frit seran absolutament seguides al peu de la lletra per una servidora. 

    Recordo el mercat a Sineu i uns berenars extraordinaris amb uns plats de frits sobre la taula.
    El tastarem ????
  2. He pres nota de l’ordre de cocció. A mi m’agrada molt amb carxofes tallades petitones de dalt a baix i molt fonoll. També el faig amb llom i amb marisc ( altres modalitats)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!