NOTÍCIES DE LES TERRES DE MALLORCA: SON BLANC 2006, CAN MAJORAL

Eren feixucs els vasos quan a nosaltres arribaren

emperò en omplir-se de vi pur

s’alleugeriren

i a punt de volar amb el seu contingut

d’igual manera que els cossos s’alleugeren amb els esperits.

Tot i que Biel Majoral  és un conegut cantautor i activista cultural mallorquí, no és l’autor d’aquests versos, que corresponen a Ydris al-Yamân -poeta àrab-mallorquí- i apareixen a la web del celler, però sí que té una relació amb el vi del qual parlem avui.

Can Majoral   és un celler ecològic d’Albaida i elaboren, amb molt criteri, vins de dues marques: els Can Majoral i els Butibalausi.

Si voleu saber la relació entre Biel Majoral i el poema amb el Butibalausí us haureu d’empassar l’apunt fins al final, talment com si xarrupéssiu les darreres gotes de la copa del poema i estiguéssiu a punt de volar amb el seu contingut i el cos i l’esperit alleugerits.

Vi: Son Blanc, Can Majoral

DO: Pla i Llevant

Raïm: chardonnay 100%

Elaboració: conreu de vinya ecològic, amb algunes aplicacions biodinàmiques. Maceració pel·licular abans d’entrar a la premsa i fermentació del most flor i de la primera fracció del premsat dins bótes noves de roure francès del tipus Allier a una temperatura controlada de 18º C. Envelliment de 4 mesos amb les seves pròpies mares i realitzant la tècnica del batonnage.

Grau: 13º

Preu: 11 €

Tast: presenta un color palla, molt lluent amb llàgrima mitjana. El nas és ple de meló i torrats de la fusta. En boca trobem notes cítriques i abrioixades, cremós i llarg.

Glopets: la presentació dels vins de Can Majoral és molt polida: etiquetes originals de pintors reconeguts, anagrama elegant i els noms -Purgatori, Galdent, Turgent, S’Heretat- són dels que ens agraden a Viníssim. Dels negres n’he tastat un parell i són excel·lents, igual que excel·lent és aquest blanc que hem tastat avui i que va merèixer un Gran Bacchus d’Or 2008. Sembla que al Chardonnay de Miquel Gelabert li surten dignes competidors.

La segona línia, els Butibalausi, són vins més senzills i de preus més assequibles. El nom prové de les transcripcions que els diferents escrivans feren del nom original de l’alqueria musulmana, Beneiza Alualenci, que correspongué a un noble de Jaume I, tal com figura al Llibre de Repartiment del Regne de Mallorca. Amb aquests vins volen recuperar el lligam de la finca amb els primers propietaris i l’esperit del poema d’Ydris al-Yamân.

Tots aquest vins no són de Biel Majoral, són del seu germà. Conta la llegenda que per aquestes vinyes van partir peres i raïms i que, per tant, si mai aneu a un recital seu, millor que no mencioneu el tema.   

Tant li fa si véns Turgent del Purgatori o si S’Heretat és Galdent, troba un moment per aquest Son Blanc, omple la copa, clava el nas, xarrupa llarg, deleix-te i alleugeix-te amb el seu contingut.

Salut

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *