Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

El Parlament Europeu alça la veu (un cop més) en relació a les Polítiques Climàtiques i Energètiques a la UE per al 2030

El Parlament alça la veu per uns objectius climàtics i energètics per a la UE per al 2030 ambiciosos i vinculants. L’eurocambra hem adoptat avui un informe amb el qual ens posicionem en el debat sobre les polítiques energètiques i climàtiques per al 2030. Els Verds agraïm el suport del Parlament Europeu per prendre’ns seriosament els objectius climàtics i energètics de la UE per al 2030, just unes setmanes després que la Comissió va presentar unes propostes sense cap mena d’ambició.

El missatge que envia avui el PE és alt i clar: és essencial per a qualsevol política de la UE vincular les energies renovables, l’eficiència energètica i gasos d’efecte hivernacle amb els objectius pel 2030. Tan sols unes setmanes després que la Comissió Europea presentés la seva débil proposta, la votació d’avui hauria de reorientar el debat i instar als governs de la UE a que prenguin la decisió correcta en relació al full de ruta pel 2030. La cimera està prevista pel proper mes de març.

El 2030 és la següent fita crucial per al clima i la política energètica europea. És crucial que els lobies dels combustibles fòssils i de les nuclears entenguin que el nostre futur energètic rau en l’aposta per les energies renovables i en l’eficiència energètica. Uns objectius clars i ambiciosos proporcionarien la seguretat que els inversors necessiten, no només en el sector de l’energia, sinó també en les indústries innovadores a tot Europa. Aquests objectius no només garantirien l’eficàcia de la política climàtica de la UE i n’augmentarien la seguretat energètica, sinó que també maximitzarien el potencial de creació d’ocupació de tots els sectors relacionats.

Els estats membres de la UE estan lluny de complir els objectius no vinculants d’estalvi d’energia per al 2020. Cal rectificar inmediatament. Per això, necessitem uns objectius ambiciosos i vinculants per al 2030 que ens permetin reduir el consum d’energia fins a un 40%. Aquesta és la demanda que fem avui ja no com a Verds/LAE, sinó com a Parlament Europeu. Ara esperem que els governs de la UE reconeguin la votació d’avui i retornin els 3 objectius vinculants a la cimera del mes de març.

Foto: Presentació del llibre Verd de la Comissió, amb Oettinger, Hedegaard, i Durao Barroso. Font: EC.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.