Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

El gas d’esquist (#shalegas #fracking) arriba al Parlament Europeu: arguments dels qui ens hi oposem

CAT

Finalment, després de més de tres hores de debat, no m’han donat la paraula per intervenir en relació al gas d’esquist. Si hagués pogut fer-ho, hauria dit el següent:

“Col·legues, diguin el que vulguin. la veritat és que, tal i com s’ha dit, el fracking comporta seriosos riscos per a la salut i el medi ambient, entre els quals hi ha la contaminació de les aigües dels aqüífers, a causa dels productes químics altament contaminants utilitzats.

Nombroses organitzacions porten temps denunciant aquestes pràctiques. És el cas, entre altres, de GREENPEACE o ECOLOGISTES EN ACCIÓ.

Tot i això, en els últims mesos, el govern d’Espanya, i alguns autonòmics, han autoritzat nombrosos permisos d’investigació per al fracking.

Alguns d’aquests permisos afecten directament a paratges de gran interès natural, com les Llacunes de Riudera (a Ciudad Real) o Les Merindas (a Burgos).

Personalment em preocupa especialment que el govern català hagi concedit permisos d’investigació aa empresa MONTERO ENERGY CORPORATON, filial de la canadenca R2 Energy, que es dedica a fer extraccions de gas del subsòl, per a la zona de OSONA.

Reitero: el gas d’esquist no és cap oportunitat, com defensa el comissari Oettinger, sinó que, al contrari, és una NOVA, PERILLOSA, I POTENCIALMENT MORTAL ESTAFA.”

 

******

ESP

Finalmente, tras más de tres horas de debate no me han dado la palabra, en relación al debate sobre el gas de esquisto. Si hubiera podido intervenir habría dicho lo siguiente:

“Colegas, digan lo que quieran. Lo cierto es que, tal y como se ha dicho, el fracking entraña serios riesgos para la salud y el medio ambiente, entre los que se encuentra la contaminación de las aguas de los acüíferos, a causa de los productos químicos altamente contaminantes utilizados.

Numerosas organizaciones llevan tiempo denunciando estas prácticas. Es el caso , entre otras, de GREENPEACE o ECOLOGISTAS EN ACCIÓN.

A pesar de ello, en los últimos meses, el gobierno de España, y algunos autonómicos, han autorizado numerosos permisos de investigación para el fracking.

Algunos de estos permisos afectan directamente a parajes de gran interès natural, como Las Lagunas de Riudera (en Ciudad Real) o Las Merindas (en Burgos).

Personalmente me preocupa especialmente que el gobierno catalán haya concedido permisos de investigación a a empresa MONTERO ENERGY CORPORATON, filial de la canadiense R2 Energy, que se dedica a hacer extracciones de gas del subsuelo, para la zona de OSONA.

Reitero: el gas de esquisto no es ninguna oportunidad, como defiende el Comisario Oettinger, sinó que, al contrario, es una NUEVA, PELIGROSA, Y POTENCIALMENTE MORTAL ESTAFA.”

Foto: Nicolle Rager Fuller


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.