Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Difícil i insatisfactori acord al PE sobre proper Consell Europeu (23 octubre 2011)

Els quatre principals grups del PE han consensuat una Resolució comuna dirigida als Caps d’Estat i de Govern que es reuniran en el Consell Europeu del proper 23 d’octubre.

El debat en relació a si calia o no formar part del consens ha estat intens, al si dels Verds/ALE.

Finalment s’ha imposat el criteri que era millor estar al consens i incorporar al text alguns dels aspectes que ens semblen (a Verds/ALE) especialment importants, de manera a evitar una resolució exclusivament reflectint les postures PPE-ALDE. No és mai una discussió (ni una decisió) senzilla de prendre.
En altres paraules, malgrat que el text finalment acceptat inclou algunes de les peticions que portem anys fent, si haguéssim comptat amb unes majories més favorables a les tesis que defensem hauríem aconseguit un text en què hi hagués:

1. Un redactat  molt més clar i exigent en relació a la regulaciódel sector financer i un major vincle (vaja de fet un vincle clar) en favor de l’estabilitat social i política a la UE.
2. Una crida en favor d’un pla d’inversions (evitant el mal anomenat pla de creixement) amb bons-projecte dissenyats per accelerar la transformació mecològica de l’economia (EU 2020 strategy).
3.Emfasitzar el paper de la Comissióen tant que columna vertebral de la governança econòmica, així com introduir un llengautge molt més clar en tot allò que té a veure amb la rendició de comptes democràtica d’aquest “govern” (bàsicament cap al PE, única institució europea directament elegida per part de la ciutadania).
4. Harmonització de la fiscalitat energètica i empresarial així com l’establiment d’una taxa per a les transaccions financeres.

Foto: durant el debat, escoltant la intervenció de Philippe Lambert, que podeu trobar sencera aquí.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de UE: present i futur per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent