Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 29 de maig de 2006

A cavall entre Brussel·les (comissions i minisessió plenària) i Catalunya (Estatut)

Aquesta setmana es presenta certament atepeida d’activitats, tant a casa nostra (lògicament en el marc del debat sobre la reforma de l’Estatut), com al Parlament Europeu. Així, l’activitat comença avui amb una taula rodona titulada `l’Estatut i la política europea i internacional de Catalunya‘, organitzada pel Consell Català del Moviment Europeu, i que tindrà lloc a l’Aula Europa de l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona (Pg. de Gràcia), en la qual està previst que participin els eurodiputats catalans. Dijous a mitjanit començarà formalment la campanya, a la qual ens veurem abocats els diferents partits i actors socials.

No obstant, al Parlament Europeu l’activitat seguirà el seu ritme normal, i entre les diverses activitats que durem a terme vull destacar-ne almenys tres: (…)

1. Exposició del fotògraf Jonathan Moller començarà avui dilluns 29 de maig i estarà exposada fins divendres 2 de juny

Una de les activitats que podem dur a terme els eurodiputats és el patrocini d’exposicions artístiques a la seu del Parlament Europeu. En el meu cas he optat per patrocinar una exposició sobre Guatemala, amb fotografíes de Jonathan Moller, i organitzada per Amnistia Internacional. L’exposició estarà ubicada a la sala d’exposicions del tercer pis de l’edifici ASP del Parlament Europeu a partir d’avui dilluns 29 de maig i durarà fins divendres 2 de juny.

Jonathan Moller va treballar a Guatemala com a advocat especialista en drets humans, compaginant la feina amb la de fotògraf free-lance entre els anys 1993 i 2001. Durant els primers anys, mentre encara durava la guerra civil que va trasbalsar el país durant 36 anys, es va dedicar, principalment, a fotografiar el dia a dia de les comunitats indígenes en la resistència a les muntanyes del nord del país.

Després dels acords de pau, l’any 1996, va captar amb la seva càmera com aquestes comunitats tornaven de les muntanyes per establir-se en les noves terres negociades amb el govern. Segons l’autor, les fotografies plasmen les vides de les persones que van sobreviure al conflicte, resistint els espolis i la mort, i que encara lluiten per la seva terra, els seus drets més bàsics i la seva cultura.

2. Minisessió plenària: discussió sobre Guantánamo

Els diferents grups hem presentat les nostres propostes de resolució sobre la situació actual de Guantánamo. Les diferents resolucions s’han de sotmetre ara a negociació per arribar a una proposta de compromís. La proposta de text que hem presentat alguns/es diputats/des del grup Verds/ALE la podeu trobar aquí.  

3. Visita d’Aminatu Haidar al Parlament Europeu

L’intergrup per la pau al Sahara Occidental rebrem dimecres i dijous a l’activista saharaui Aminatu Haidar. Haidar ha estat presonera diverses vegades a la Presó Negra de El Aaiún, i és un símbol de la lluita pacífica en favor dels drets del poble saharaui. Dimecres 31, a les 10.30, farem una roda de premsa conjuntament amb la presidenta de l’Intergrup Karin Scheele.

 

 

 

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Doble Seu, Transparència i Rendició de Comptes per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent