Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Ecos del Cosmos: L’Observatori de l’Ebre

En aquest cinqué programa de la segona temporada d’Ecos del Cosmos parlem amb Juan José Curto, investigador de l’Observatori de l’Ebre i que en va ser el director fins fa uns mesos. Ens parla de l’origen del centre científic de les terres de l’Ebre, de terratrèmols, de la nova ciència de la meteorologia solar, de l’activitat solar i de les possibles conseqüències per a una civilització com la nostra d’una gran tempesta solar. Finalment ens recorda la figura de l’astrònom valencià Josep Joaquim Landerer que a principis del segle XX, patrocinà i col·laborà amb aquest Observatori.

Podcast, Ecos del Cosmos, 13 desembre 2013

Sumari:

Entrevistem a Juan José Curto, que ha estat director de l’Observatori de l’Ebre des de 2009 fins a 2013. Ens contarà la història de l’observatori i ens parlarà de les diferents activitats investigadores, culturals i divulgatives que s’hi fan. I a més les nostres seccions habituals “Actualitat astronòmica”, i el nostre astroconcurs, amb una curiosa i popular endevinalla.

Enllaços referenciats:

http://astrokit.uv.es/

http://www.uniempren.es/69atouchoftheuniverse

http://www.youtube.com/watch?v=_CzBlSXgzqI&feature=youtu.be

 Imatge: Cúpules astronòmiques de l’Observatori de l’Ebre.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ràdio i televisió per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent