Phoenix tasta l’aigua marciana i li agrada

Finalment la nau Phoenix Mars Lander (post meu), arribada a la zona polar nord de Mart ha detectat aigua sota la superfície. La pala robòtica ha dipositat material des de la rasa de 5 cm de fondària que havia excavat al forn de la nau. Després d’escalfar-la, el gas produit ha estat vapor d’aigua.Com ha dit en la conferència de premsa William Boynton de la Universitat d’Arizona i cap científic del Analitzador Tèrmic de Gasos (TEGA), “Tenim aigua. Ja teniem evidència d’aquest gel d’aigua subterrani per observacions realitzades per la nau en òrbita marciana Mars Odyssey i també pels materials observats per Phoenix en la rasa que s’evaporaven en poc temps però aquesta és la primera volta que l’aigua marciana s’ha tocat i tastat.”I a més ha dit: “I estava bona!!!

L’èxit de la missió ha portat a la NASA a perllongar la vida de la nau un mes més,  fins a finals de setembre.

Ara el que cal és veure si aquest gel va estar fos alguna vegada i va poder mantindre algun tipus de biologia. Caldrà esperar….

2 pensaments a “Phoenix tasta l’aigua marciana i li agrada

  1. – No, si encara haurem de regar amb aigua d’allà dalt!- Ha dit mon tio quan ho ha sentit pel telenotícies. M’ha fet gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.