De cassoleta i de perolet
les xiques guapes van al taller.
Hem anat de cassoleta
hem jugat a la tarara
hem begut un got de vi
i hem trencat la catalana.
Ai txúmbala la catatxúmbala
ai txúmbala del polissó
ai txúmbala les xiques guapes
i les lletges al racó.
(si no recorde malament, la cançoneta venia a ser així.)
S’acaba la Cassoleta, arriba la Quaresma, però encara amb quatre sarpaes vam muntar una degustació de cassoles en petit comité, que la infraestructura i la intendència no donava més de si.
Si n’hi ha, l’infern ha de ser una taula plena de cassoles d’arròs al
forn que no s’acaben mai i de les que no pots parar de menjar. Per més
que menges, sempre en queda, i tornes a pegar cullerada. Beus un glop
de vi, dos cullerades més. Un altre glopet de vi. La cassola assecia,
comença a estovar-se, però estàs condemnat a seguir menjant.
Una ànima caritativa es va endur de davant meu la cassola de pata
i ventre, que em tenia més prendat que Salomé al rei Herodes. Però el
buit la va ocupar una altra font de colesterol, i ja se sap que la carn
és dèbil.
La misteleta i la conversa van ajudar a distraure la digestió, que es va allargar fins a la nit. Sopar? Sí, home!
Nota: la sorpresa del dia va ser vore’ns en una de les fotos del darrer disc de Paco Muñoz, acabat de traure del forn (no el forn de les cassoles, eh!)
Que fluixets esteu!
Em vaig quedar asperante!!
Xe, pâ un dia que tenien llibrets d’ixos en la Burger, t’ho vas pêdre!