ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 11 d'abril de 2020

CoronaVirus: Quants morts val l’«economia»?

Anem a fer una proposta de nous valors als paràmetres del model a fi de seguir la marxa de les defuncions pel coranavirus a l’Estat espanyol .

Teniu el programa aquí: la lògica del virus

Suposat Població malalta inicial per l’1 de març 6.000. Població total Estat espanyol 47.100.000, Població no immune 70% sobre 47.100.000.

De les últimes previsions, ja vam dir a l’anterior apunt que no hi havia increment del confinament el cap de setmana anterior al confinament total. Finalment hi ha hagut la baixada de morts pronosticada per 11 dies després del dia d’inici del confinament total. Notificada el dia 10 i corresponent al dia 9. Pel dia 10 d’abril continua la baixada prevista.

La taula dels valors de les taxes que provarem serà:


Les dues últimes columnes són les previsions per les comunicacions de defuncions els dies 12 i 13 que seran les morts corresponents als dies 11 i 12.
Suposem aquests valors de les taxes i suposem que continués el confinament total. Heus aquí a continuació els gràfics fins al 1 de juny:
Arribaríem al 30 d’abril amb 90 morts diaris i un total de 21.306 defuncions. Al 31 de maig tindríem 2 morts diaris i 22.014 defuncions. Ens en sortim.

Anem a veure ara el pronostic del model amb la sortida del confinament total el 14 d’abril. Al tic 45 (de fet hauria de ser el 44) caldrà augmentar la taxa de contactes, la situem als valors del 19 d’abril, on ja s’ha donat l’estat d’alarma (16) i un esforç d’autoconfinament, posem la taxa a 0,035 contactes reals per un milió de contactes possibles (recordem que aquests valors ens han permès seguir la marxa real de la pandèmia en nombre de morts). També estabilitzem la taxa de infeccions en el 10% i traiem el descompte automàtic.
Suposat aquests valors de les taxes i suposat que continués l’estat d’alarma. Heus aquí a continuació els gràfics fins al 1 de juny:


Arribaríem al 30 d’abril amb 239 morts diaris i un total de 22.104 defuncions. Al 31 de maig tindríem 305 morts diaris i 30.718 defuncions. Els hospitals tornarien a patir un increment diari de malalts (petit, però diari). De tenir superada la pandèmia, ara ens trobaríem en una marxa lenta cap un nou rebrot, amb un R0 lleugerament per sobre de 1.
Caldrà estar molt atents amb les xifres de morts al voltant del 25 d’abril per constatar cap a quin escenari ens dirigim .Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent