Contextualitzar Joan Fuster i Serra d’Or

Hui ha sigut la primera tutoria que he tingut amb la professora Carme Gregori per saber, més o menys, per on iniciar aquesta aventura literària. Cal dir que ha estat molt clara -com sempre-, amb la bibliografia, els objectius, els mitjans i la constància que necessitarà aquest projecte. En primer lloc, haurem de fer una descripció física de la revista en qüestió, per a la qual cosa hauré d’anar a l’aula d’investigadors per passar-hi hores amb la maquetació de Serra d’Or, l’extensió dels articles de la columna “Restriccions mentals” i altres etcèteres. Després, caldrà contextualitzar el Fuster de finals de seixanta i principis de setanta en relació amb la revista catalana. I, per a portar endavant aquesta tasca, Gregori m’ha proporcionat la informació necessària: 

– L’article de Josep Massot i Muntaner sobre Joan Fuster i la revista Serra d’Or.
– La correspondència amb Joan Triadú, Albert Manent i Max Cahner.
Intel·lectualitat i cultura resistents: “Serra d’Or” (1959-1977), de Carme Ferré Pavia.

D’ací, naixerà un apartat del treball. Ha insistit també, i sobretot, en el fet de saber distribuir bé temps-feina per apartat. L’extensió està molt limitada (40-60 pàgines), així que el treball de síntesi haurà de ser molt gran. El més interessant, però, és que no és un treball tancat; una volta estiga superat, es pot ampliar per tal d’afegir allò que no s’ha pogut incorporar en aquest primer moment. I, una volta dit tot açò, amb il·lusió, alegria i ambició, sí que va ja de valent. Per on comencem? Pel principi, per una primera lectura dels 65 articles que formaren la plataforma des d’on Fuster llançà reflexions per als més ociosos…



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de TFG: Joan Fuster i Serra d'Or per Àngel Cano Mateu | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent