Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Déu ho ha fet, i ell sap què fa, que no pot errar!

Vet ací…, a València i a Bétera. A Mallorca i a Barcelona, a Santa Coloma. A Vilamarxant, a Riba-roja, a Llíria… Allà on el jutge enviés la tropa, trobaríem sàrries de molt d’embalum. Amb negociets, contractes i tot de paperots.

Ara, si han condemnat l’Ajuntament per una obra que és un frau que va contra llei, ho hem de pagar els veïns? Vols dir que no han de pagar els inductors i els protagonsites del frau? No hauran de treure del sou de regidors, d’alcaldes, d’assessors i de secretaris que van decidir xafarranxo contra l’ordre que ells mateix estableixen i han de complir? Si no és així, si ho hem de pagar els veïns, quina llei és aquesta? A qui empara el lladrocini?

Per al càstig d’uns quants veïns, l’ajuntament de Bétera, en nom de la seua regidoria de cultura i el seu gestor cultural, ha negat l’ajut a l’exposició ‘Moriscos: 400 anys de l’expulsió.’ Com si diguerem, ens han dit que no, que no tenen diners ni per a comprar els catàlegs. Ni per dos-cents euros no s’hi han compromés. Si voleu pengeu l’exposició per la cara. Doncs, no, home, ja trobarem qui vulga participar de la cultura i del respecte mínim. Fins i tot, per dignitat.

Que no paguen doncs, l’exposició; però la multa, voleu dir que podran estalviar-se-la? N’hi ha cap poble, d’aquest malmés país, que tinga els comptes nets?, els contractes en regla?, la caixa lliure de guilopos?

N’hi ha tants diners públics a l’abast, tanta temptació, que de l’un costat a l’altre del país xafaríem moll, si haguéssem de passar comptes. Fins i tot ens sorprendríem, si haguéssem d’auditar-los la consciència. Encara sort que tants déus, fins a fa quatre dies lluïen aqueixa supèrbia, han baixat a la categoria de sants, que alguns ja han passat a bisbes terrenals, gairebé sense defugir de ser jutges, que la burla va per barris i no n’hi ha qui sope tranquil ni el bollidet.

-Aquesta nit, que no em tocarà a mi? –deu pensar l’alcalde de… 1. Senyor ( qui siga):
   Et supliquem , ser misericordiós, que assistisques, als que patim ahir, avui i
  demà, per qualsevol raó que tú, la natura o el PP hagen considerat oportuna.
  No ens adonem Pare que estàs al SPA de La Calderona que no pots ( o no vols) arreglar la sanitat pública, ni l´educació, ni els serveis socials, ni el maneflejar dels diners públics, perquè tals prioritats et deixarien sense feina.
  Et preguem senyor de tot el món i part de l´extranger que convertisques tots els vividors de la faràndula i furtamantes en visitadors asidus del SERVEF, aparta´ls senor dels pessebres en que s´han instal-lat per a ser conduïts a la felicitat que tots desitgem.
                      I diga tota la comarca: ¡Amen!
  (Salut mestre, i força al canut)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent