Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 17 d'abril de 2008

El nivell cultural de l’escola a colps de granera

Ara mateix, setanta-dues hores. És el temps que no visitava el meu propi bloc. L’excés de feina a l’escola, la preparació d’una setmana especial sobre els gegants del coneixement, entre més obligacions, m’han impedit la feina del bloc durant tres dies. La intermitència, que en un altre moment no em destorbaria, ara mateix em provoca un buit, com si no estigués complint amb un deure que, ho confesse, cada vegada m’agrada més. Perquè em val de teràpia, de descans de la feina obligada, de trencament d’una rutina que, ho he dit alguna altra vegada, també m’agrada amb deliri. Potser que sóc un esclau del treball, que diu l’home del manteniment de l’escola, la qual cosa, ell, ni remotament, solament faltaria, que de l’infart aquest no morirà, i mira que és atent i bona persona amb els xiquets, però ja anuncia que vol prejubilar-se als cinquanta. Potser per això, cada matí, si arribe a temps, em toca avaluar el nivell cultural de l’escola: agafe granera i recollidor i comence a comptar quants papers ens vam deixar ahir a terra. N’hi ha vegades que la cultura no passa de l’aprovadet. D’altres vegades, comence el dia amb veritable entusiasme. Aquesta setmana, per exemple, entremig de veritables gegants del coneixement universal: Leonardo, Galileu, Llull, Euclides, Einstein? El resultat de tanta saviesa no és gratuïta (escolagavina.cat), i per això mateix, contra l’oblit del bloc, contra la mandra, pose de testimoni la granera.



  1. Estimada humiltat, crec que, a més de l’us d’un castellanisme (no es diu sobèrbia, cal dir supèrbia) has errat -al meu parer- en l’aplicació del vocable pel que fa al/als articles de l’Ulisses20.
    Supèrbia, segons el DCVB, és “l’estima excessiva de si mateix amb menyspreu dels altres”. No he assistit  en aquest bloc a cap excés ni menyspreu, fora de l’expressat en algunes ocasions per comentaris com els teus.
    No em sembla que et tingues per menys del que vals, llavors on està la teua humiltat?
    Estimat Ulisses20, no deixes de regalar-nos les teues reflexions, ja veus que agranar, a més d’activar-nos, també alça polseguera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent