Europa contra el camp valencià

Concentració en favor del camp davant alguns ajuntaments valencians.

«iiieeee Sulfatem pa l’herba, pal cànem bord, pa la mosca, pal poll… Però contra alguns polítics no sembla que sulfatem prou!»,

«Mentre ens governen els mateixos a Europa, els lladres ens continuaran robant el camp, ens entraran pels preus i pel serengue.»,

«Va, va valencians! El PP va signar l’acord amb Europa contra les taronges valencianes. El PSOE va tancar els ulls. Cap dels dos farà res pel camp valencià. Però quan ens ha defensat el Govern d’Espanya? Només els valencians salvarem el camp valencià. I només si els llauradors s’espavilen!

«Les plagues per al camp valencià no són només de conills i caragols! N’hi ha de polítics, el sindicat AVA, els llepons, els cacics, l’extrema dreta, i els que han governat contra els valencians. Els valencians som els pitjors finançats, així que mentre siguem a mans d’espanya, el camp no millorarà. Mentre els llauradors siguen tan molls!»

«I quan torne el rei i son pare colpista, aneu a besar-li els collons!»

Són uns quants dels versets que havia preparat anit per a la concentració davant l’Ajuntament de Bétera, però he arribat tard «T’hem posat falta!, m’ha dit Lola», però és que tenia una reunió, xa, i molts ja tornaven a casa, amb les mans en les butxaques i el cap cot, com gairebé sempre, aquest homes de la terra i del desencant. Només que quedaven unes cent persones, a tot estirar, a l’Ajuntament. El camp valencià és en crisi i la resposta dels veïns és molt baixa, la qual cosa no ajuda a elevar l’autoestima dels joves, perquè els vells, els llauradors jubilats, per exemple, ni apareixen. No sembla que es creguen res, res de res, de la política a Europa o a espanya en favor dels valencians. —Xiquet, ja ho comprovareu amb els anys.

Però ves que aquests llauradors jubilats, molts ja passen els setanta, continuen votant el PP, el partit que va ordir l’acord amb Europa. Gonçales Pons i la banda de criminals del seu partit va animar a signar contra els valencians, mentre ells farcien les butxaques, els comptes corrents, els paradisos fiscals, en canvi de la lletra menuda que ningú no veia ni explicava. Sí, els polítics espanyols ens han venut, tots sense excepció —PP i PSOE— i la crisi serà intensa, profunda contra el camp, però els jubilats tiraran a la dreta o encara més a la dreta. Ací, no farem forat, si no els convencem que la decisió ha de ser en clau valenciana, sense embuts, només els valencians governats per valencians tindrem la capacitat de canviar les coses. La resta són pedaços, sempre inútils, que no ens fan cap favor, ben al contrari, se n’aprofiten dels nostres vots per enriquir-se i decidir contra els valencians.

Per cert, i els milers de veïns que també viuen del camp, o en malviuen, on eren aquesta nit que calia concentrar-se? Els botiguers, les treballadors de la cooperativa, les perruqueres, els forners, els de la ferreteria, aquells del bar, el de l’altre, on eren tots aquests que no feien costat als llauradors, que després sí que es deixen els diners al poble, els pocs diners que generen o empren o ves a saber com…

A dos euros l’arrova de lanes no paguem sinó la despesa dels productes, i els comerciants ho saben. Van fer mal negoci amb la navelina i ara volen compensar-ho amb la lane, en canvi de furtar i furtar i furtar als llauradors, els nostres propis comercials… I els collidors a preu de liquidació, i els mamons d’Europa xuplant, i l’Arrimadas, més inútil que una plaga de caragols, fent-se la foto davant la porta oberta d’un president que té més dignitat que tindrà ella i els seus mai de la vida. I el Pons fent-se gintònics a la salut dels valencians, i Junckers (a aquets el gintònic ja no li fa ni profit), demanant què collons volen els valencians de merda… Sí, mentre siguem una merda a Europa, o dins d’espanya, ho passarem malament, i la lane penjarà dels arbres, o serà en terra, com l’esperit valencià que no alça el cap ni el cabàs de collir..