Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 14 de juny de 2016

Manifest per l’Escola Pública

ferranzurriaga2

El col·lectiu Mestres Jubilats per l’Escola Pública, antics membres del Moviment Cooperatiu d’Escola Popular del País Valencià, davant la polèmica escola pública-escola concertada, manifestem el nostre suport a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, perquè pensem que sols l’Escola Pública garanteix a la ciutadania l’educació que volem: integradora, democràtica, arrelada al medi, laica, centrada en l’infant, plural, oberta, que promou els valors de rigor intel·lectual, respecte a la diferència, cooperació, esperit crític i creixement moral en llibertat.

L’escola que volem serà una realitat si la societat hi creu, professionals, mestres i educadors, pares i mares, els ciutadans en general i els governants.

Ara mateix hi ha elits socials, polítiques, econòmiques i religioses, classes dirigents que volen una altra escola, una escola a mida: elitista, competitiva, segregacionista, confessional catòlica. Fóra just que es pagaren aquesta escola privada.

Els partits polítics que ens han governat, no han dedicat recursos suficients a l’Escola Pública i han creat una figura que s’anomena Escola Concertada. És l’escola privada finançada amb fons públics. Aquesta barreja privat-públic ha crescut molt durant el llarg mandat del partit popular al País Valencià. Les elits s’han trobat amb una escola a mesura i barata. Un negoci amb diners públics que ha de ser transparent, social, i controlat per l’administració democràtica.

Quan ha arribat un govern que posa ordre en els concerts econòmics i ha explicat que allò que és i ha de ser la preocupació de tot governant és l’escola pública, la reacció dels empresaris i usuaris de l’escola concertada, recolzats pels polítics del PP, ha sigut de rebuig i de protesta contundent. S’han manifestat, amb grans dosis de demagògia, pel seu negoci, pels seus privilegis i contra l’Escola Pública.

Nosaltres creiem que l’Escola Pública és la de tota la ciutadania, de qualitat, laica i moderna. A Europa, als països de més èxit educatiu, l’escola pública és majoritària, per no dir, única. Pràcticament no n’hi ha, de concertada. Animem els nostres governants que dediquen diners i esforços a ampliar i millorar l’Escola Pública, que és l’escola de tothom. Prou de finançar els privilegis, com ara les classes de religió de l’església catòlica.

Col·lectiu Mestres Jubilats per l’Escola Pública · València, 7 de juny de 2016

 

[el mestre ferran zurriaga, olocau -camp de túria- m’envia aquest manifest amicalment]

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent