Els valencians i la mona del 9 d’Octubre

cartell9Supose que escrivim ‘9 d’Octubre’ en majúscula per distingir aquest mes dels altres, que ja sabem que el nom dels mesos s’escriuen en minúscula, però els valencians voldríem ser respectats, fins i tot com els extremenys, o gairebé com els extremenys, i aquest mes de celebracions de diades i diumenges escrivim el nom en majúscula. Em pose amb els extremenys, perquè són els que més criden, quan hom parla de finançament, sabeu, fins i tot els extremenys ja es queixen que els valencians reclamem un finançament just, tirant a equilibrat. Però ells ja se’n queixen, perquè saben que, si es corregeix alguna cosa en favor dels valencians, la seua cridòria espantadissa espanolista tindrà fruit. Va d’aqueixa manera la intel·ligència política i econòmica.

Una majoria de valencians focalitzem aquest Nou d’Octubre en el finançament, fins i tot el president d’espana (la mona Rajoy), ha gosat de parlar-ne, sí, malgrat que no ens va rebre ni ens ha volgut rebre, ni a madrit-espana ni a valència (encara espana). És l’home més intel·ligent al pp, suposem, per això és el president, malgrat que siga un incapaç, un incapacitat, almenys pel que fa a rebre els valencians. Sembla que no li han ensenyat correcció, ni modos, ni formes.

Però ves que aquest incapaç que és president n’ha parlat entre els seus de finançament, però sempre que es milloren també els altres finançaments, els que són més dels seus, de la seua corda, de la corda de lligar, de botar, de votar, de saltar… de la corda que diu que, si adobem res, els valencians els últims, només faltaria, i visca Cajamar!

I mentre allà enllà continuaran burlant-se dels valencians, del nostre finançament, que vol dir burlant-se dels nostres pares, dels nostres fills, tot dient-nos el nom del porc i fent-nos pagar més que a ningú, nosaltres celebrarem el 9, la mona que representa el 9, amb tot de banderetes i processons i tedèums, i desfilades de moros i crestians, amb tot de mesuretes de llepolies i coentors d’enamorats, i encara acabarem renyint entre nosaltres, mentre allà enllà s’afarten dels diners robats als valencians… Perquè la mona del 9 ha de quedar bonica, estètica, ploranera si ho voleu, però panxacontenta.

Ara, compte, que potser a la vesprada els crits d’independència no siguen sords ni minúsculs… Això si Ikea no és oberta, ni la majoria pegueu de pont o pegueu a jaure una migdiada gaire grossa.

*Post: sort que el cartell és bonic, xa.