Presentem a València una escola de mestres

Bé, és un repte. Sens dubte. En un moment en crisi, de retallades, de conservadurisme i de desregulació moral, d’indecència política (perdoneu els pocs que se’n salven), uns quants mestres fem un salt endavant per continuar fent escola. Dimecres 24 d’abril, després de Sant Jordi, i de l’esclat dels llibres i les roses, presentarem a València un projecte engrescador, per construir una escola de mestres que forme els mestres, que els facilite bones maneres, que visibilitze les bones pràctiques, la feinada intensa i immensa de centenars, de milers de mestres que fan escola amb altruïsme i il·lusió. Cada dia. Anònimament. Malgrat els atacs insensats a l’escola, del conservadurisme caduc i d’una política de tan poca talla intel·lectual.
Si bé la idea d’una escola de mestres orientada a formar-nos continuament, una de les potes bàsiques de l’èxit de l’escola finlandesa, naix al si d’un grapat d’escoles cooperatives –AKOEeducació– la invitació s’adreça a tot de moviments, associacions, escoles, institucions, que vulguen acompanyar-nos en aquesta gestació nova, que cerca maneres que ajuden l’escola a continuar treballant amb entusiasme.

En l’estrena davant l’escena valenciana hem triat un mestre referent, Ferran Zurriaga, pare del freinetisme (!) al País Valencià, i del coratge d’una vida dedicada a l’escola, a l’ensenyament, a la investigacio i al compromís. Un pont necessari per entendre l’escola a València dels anys seixanta del segle XX ençà. Ferran Zurriaga llegirà un carta especial, adreçada a un altre gran mestre referent a Europa, Celestín Freinet.

Complex esportiu La Petxina, València. 24 d’abril de 2013, 18.00h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.