Reconquerim Alacant!


La X Nit d’Escola Valenciana serà La Nit Estellés a la ciutat d’Alacant. És 23 de febrer i escola valenciana desembarca les tropes davant el castell d’Alacant que ens han prés els espanols de torn, des d’Almansa, ens han pres la història, la geografia, la llengua, així que venim al sud, a presentar les trobades per l’escola, pel valencià, pel futur, per viure modernament com mereixem, contra la corrupció i els polítics de cagalló que des de Zaplana i anys abans ens governen amb tanta de pocavergonya. 

Venim a trobar-nos al sud per reivindicar el país, per dir prou a l’abús, a la corrupció, a les males arts, al genocidi que perpetren les hosts del pp sobretot, contra el paisatge, contra la terra, contra la mar.

Escola valenciana lliurarà uns quants reconeixements, parlarà, i encara deixarà  a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, sobre les 19:00 hores, un espectacle de poemes de Vicent Andrés Estellés musicats per Pau Alabajos, Miquel Gil i Bertomeu.

Enguany Vicent Pitarch, filòleg i sociolingüista de referència, rebrà el Guardó Extraordinari. El grup Al Tall, pel treball que han fet per la llengua i per la cultura durant gairebé quatre dècades de trajectòria i per la renovació de la tradició musical valenciana, rebrà el Guardó a l’Ús Social del Valencià. Joan Ponsoda, per ser un referent al món educatiu valencià, rebrà el Guardó a la Trajectòria Individual.

Venim a Alacant a explicar que els lladres instal·lats al sud tenen els dies comptats, si són lladres i mala gent, a convidar-los a tornar els botins, el patrimoni dels valencians. Caguenlou si n’hi ha malparits que han fet mal, en nom de la meseta i encara n’hi ha qui els riu les palles i les perculades.

Si tenim remei, ha d’esser el de les mil herbes, inclosa la romanial, el timonet i el tomanil, però res que es puga perfumar d’allà enllà.

A les corbelles, a les forques, per l’escola, per la llengua… Foc al clero! Visca la vinya!

Post-lema: convençuts quants en vulgueu, presoners cap!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *