Barcelona, l’Aljama i la Mercè

Som a Barcelona, acompanyant el grup de danses i música popular l’Aljama, de Bétera, convidats especials enguany a ballar al Mercè-dansa 2012, i com han aconseguit de guanyar-se el públic, nosaltres que ho hem gaudit de valent, de matí al Pla de la Seu, de vesprà a la plaça Sant Jaume. Pels balls i per la música, i per la veu de Marieta. El bolero de Carlet, la jota la Molinera, el ball de nanos de Bétera, la malaguenya de Barxeta, la dansa del velatori, i els dos cants d’estil que versava Toni Marzo i Maria deixava anar per la festa Major; a la vesprà aquella dona que amania la presentació de tots els grups participants explicava a tot Barcelona què és Bétera, on és i com vivim la festa de les alfàbegues, i nosaltres com ens omplíem de goig; caram és la festa Major d’aquesta ciutat i nosaltres no podiem sinó emocionar-nos per tot plegat, malgrat que solament féiem d’acompanyants, orgullosos de ser valencians, de pujar la festa i la llengua de Fuster i Estellés per aquestes places nobles i i aquest dies extraordinàriament lluminosos, per la festa i per més cants d’esperança que lluen els ulls de la gent i les seues banderes. Gran l’Aljama, sens dubte, que ha sabut respondre a una invitació de lo alto. Per molts anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.