L’escola, nové

Comença el tercer Congrés de l’Alcúdia: talent, sentiments, valors, estratègies per aprendre…, això de l’Alcúdia, durant tres dies, és una aposta ferma per l’escola. Solament que és el tercer Congrés i sembla que han bastit una crida en favor de l’escola de molt de pòsit. Malgrat l’Administració d’En Camps i del botarate forense, que es neguene a ensenyar en valencià. Pel que ens diuen, aquell ajuntament és una altra cosa, de les poques coses que n’hi ha, de polítics que governen en favor del país. Com va dir Fina, tampoc no és una casualitat que Bausset en siga fill d’aquell poble, cent anys en favor de servir-nos, a nosaltres i a la pàtria, diu ell sempre amb goig. No, les coses no són casuals que ja vénen abonades. En l’homentage cristià, segons que ens informa el fill amb tot de correus, també van ser diferents: van oferir unes pilotes de vaqueta, el diccionari valencià de Ferrer i Pastor, i el Misteri d’Elx en CD. Com deia aquell amigot panameny del Botifarra, ‘serà bonico això, mare!

Au, l’entusiasme per l’escola i que Rode la Mola, la nòria, la sínia, en favor de l’educació. És cert que aprendrem llengües, però també ho és que hi participen figures de primera, compromesos de l’escola i d’educar. L’organització és a càrrec de mestres i de la regidoria de l’Alcúdia. Per molts anys, Bausset, de primer. Per molts anys l’Alcúdia. També. I Manolo Boix, i Toni de l’Hostal, i encara més, qui em deixe? 

Un pensament a “L’escola, nové

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *