Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Una justícia feixista, això és l’oxímoron espanyol (1)

Una justícia feixista o un govern feixista?, em demane davant tants dies de presó, davant un sol dia de presó tan injusta, sobre polítics o sobre els joves. Només un govern feixista o una justícia feixista si és que no van de bracet a espanya —aquest estat corrupte, incapaç, que només sap traure múscul, i futbol en canvi de democràcia o coneixement—, és capaç en democràcia, al segle XXI, de castigar la gent honrada tan miserablement.

Ja fa molts dies que la presidenta d’un parlament a dins la UE és en presó, per l’arbitrarietat de jutges i polítics… La MH presidenta Forcadell és en presó, i uns quants consellers, triats democràticament pel poble, i encara n’hi ha exiliat el president de la Generalitat, sí, però qui permet aquest crim contra la democràcia, contra la presidenta del parlament, contra el president electe de Catalunya i contra els consellers?, un jutge?, uns quants jutges?, tots els jutges?, el govern d’espanya?

Espanya és un estat malalt, avergonyit, que ha perdut criteri i respecte al món, almenys en el món democràtic occidental… No és només que no és un estat just, ni modern ni equilibrat, és que és incapaç de traure’s de damunt el complexe que el corseca i se’l menja… A poc que a espanya n’hi hagués llibertat, un sentit mínim de la democràcia, una majoria de nacions petites pegarien a fugir, no només Catalunya. El múscul militar i policial, i un sentit de la vergonya absurd, aguanta d’un fil tanta amenaça: és la violència de la via espanyola. Això és l’estat. Sense capacitat de reacció econòmica, democràtica, intel·lectual, a espanya li queda la violència, que vol disfressar d’això i d’allò. Només cal veure la intel·ligència dels líders polítics espanyols (iiie, examineu-los amb detall: mecaguenlamarequehohaparit!). Poc gruix per fer-se respectar al món…  si són campions de la corrupció mundial i fins i tot líders en falses titulacions universitàries.

A la viquipèdia, per dir-ho senzillet, la justícia és un concepte moral que implica tractar cada persona i afer d’una manera imparcial. Però la justícia feixista què és, sinó allò que espanya aplica i permet d’aplicar a la democràcia catalana?



Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent