tofermos

reflexions sense més

COMENCEM A PLANTAR CARA AL DISCURS OFICIAL

Paris (France), 06/07/2024.- Supporters the French Left wing coaltion parties “Le Nouveau Front Populaire”” (The new Popular Front in French) react after the second round of the legislative elections results in Paris, France, 07 July 2024. France voted on 07 July for the second round of the legislative elections. According to the first official results, the leftist alliance Le Nouveau Front Populaire came ahead of the French President Macron party and the extreme right one the Rassemblement national (RN). (Elecciones, Francia) EFE/EPA/YOAN VALAT

Molt encertat l’editorial d’ahir de Vicent Partal sobre la segona volta francesa. Efectivament no estem per triomfalismes.
Al meu entendre, urgeix fa temps que l’esquerra europea (i no sols l’esquerra!) abandone el wokisme, el discurs basat únicament en (certes) identitats (immigració, gènere o identitat sexual) tal com va començar a explicar Fukuyama a “Identidad”. Els nous i vells partits haurien d’endinsar-se en un nou camí (nou per a les elits actuals) i abandonar el pati d’escola al qual s’han acomodat. Crec, sincerament, que sense arriscar valentment, la desconnexió amb les abandonades classes mitjanes i la perifèria com defineix Guilluy a “No society” anirà a més.

És un tema delicat, tant delicat com indefugible davant els fets i els estudis de sociòlegs i politòlegs.

Com a apunt, afegiria que la solució passa per un canvi acordat o, si més no, debatut a nivell europeu i no només de partits locals (estatals o regionals). Per guanyar la perifèria, reduir l’abisme entre classes i recuperar la confiança de la classe mitjana cal posar damunt la taula la política europea comercial i, sobretot, la incidència en sectors com l’agricultura. Parlar d’importacions i del control d’aquestes. Clar i ras: si el Nord europeu no es compromet i s’obliga, la ultradreta entrarà a tractorades pel sud.

I, una pregunta final, ¿com podem encetar un debat sobre canvis necessaris a nivell ideològic i estratègic si, en la tàctica electoral in extremis, la megaidentitat i la polarització ho són tot?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per Tomàs Ferrandis Moscardó | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent