Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 5 de maig de 2010

Recordeu la famosa Grip H1N1?

Recordeu la famosa Grip H1N1? El cas és que fa temps que ni en parlen els mitjans, ni en parlem des de les institucions. I tanmateix hi ha encara moltes preguntes que no tenen resposta. És per això que un grup d’eurodiputats/des vàrem impulsar fa unes setmanes una iniciativa per constituir una comissió parlamentària que investigués la gestió que han fet les institucions d’aquest assumpte.

Avui hem presentat la llista de les signatures que tenim, de moment (208!) procedents de 5 grups polítics (Verds/ALE, S&D, PPE, ECR, ALDE). És a dir, més d’una quarta part del Parlament Europeu.

La darrera paraula la tenen a la Conferència de Presidents, que el proper 12 de maig ha de decidir si tira endavant la iniciativa o no.

Entre les qüestions que ens preocupen als diputats i diputades impulsors és fins a quin punt les autoritats europees són independents en relació a l’OMS. Així mateix, volem investigar sobre el paper d’algunes institucions europees, tals com l’Agència Europea dels Medicaments o el Centre Europeu de Prevenció i de control de les malalties (ECDC) i saber com han actuat per evitar una nova pandèmia.

El problema de fons és la manca de confiança que poden haver generat algunes de les decisions adoptades, caracteritzades sovint per una manca de consistència i de transparència. La qüestió, per tant, és: quins interessos primen a l’hora de prendre aquestes decisions?

Això és el que volem clarificar amb la comissió d’investigació. Seguiré informant.

Font foto: novonite.com



  1. Home Raül, no us va semblar com a mínim estrany que l’únic medicament que se suposava que servia per fer front a la grip A es digués Tamiflú i hagués estat fabricat amb 5 anys d’antel·lació? Això cantava com una “almeja”.

  2. Efectivament, aquest assumpte té moltes cartes per aparéixer davant el ciutadà com una estratègia de multinacionals farmaceútiques per tal de vendre un remei miraculós —amb unes tàctiques més modernes que aquelles que es feien servir al llunyà Oest—.

    Quan van dir que la ràtio de mortalitat d’aquesta malaltia era molt més petita que la de la grip comuna i en canvi es pensava canviar el reglament de l’O.M.S. per tal de poder classificar-la com una pandèmia i aconseguir contractes d’aprovisionament milionaris amb els Estats, ja començava a semblar que alguna cosa no encaixava del tot. A més a més, l’episodi s’assembla massa al recent de la grip aviar, que per cert es tractava amb el mateix remei, propietat de les mateixes persones.

    De la S.I.D.A., molt més important, no es parla pas tant ni, el més greu, no pas amb tanta alarma com la que es va generar amb la grip porcina ni amb la grip aviar.

    Cordialment,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent