Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Neteja del fons marí de Begur

Per tercer any consecutiu he tingut ocasió de participar en la neteja del fons marí de Begur. Va ser ahir, dissabte. Enguany la iniciativa ha estat organitzada per Jordi Atienza, regidor de Begur i responsable del Projecte AWARE de PADI, i pel centre Sa Rascassa (Francesc Llauradó). Aquest cop ens vàrem encarregar de la Cala d’Aiguablava, i vàrem treure una gran quantitat de deixalles de tota mena: restes de vaixells malaurats pels temporals, plàstics de tota mena, llaunes i recipients que solen ser abocades des de les barques, algun telèfon mòbil i, fins i tot, algunes bateries i un motor de Zodiac. Un cop més hem pogut constatar, però, el poc respecte que sovint tenim pels nostres mars.  Però potser allò que més m’ha inquietat és el comentari d’un veí: ‘Està molt bé això que feu. Els ecologistes ho heu de fer més sovint, que està tot molt deixat’. Realment mantenir els fons marins nets i en condicions és, només, responsabilitat dels ecologistes? Aquí falla alguna cosa.

Foto: Jordi Atienza ens explica als voluntaris de la neteja les característiques de la immersió. Font: Diari de Girona.



  1. A galicia tambe estan fent aquestes iniciatives, ja porten 7 actuacións, 30 busos, uns quants armadors, i molta gent de suport, tothom “voluntariament”. Bueno us pasu el correu que m’han enviat amb totes les dades:

    Buenos días:

    Somos ASOAR ARMEGA y te escribimos de parte del Secretario de la entidad Luí­s Rodrí­guez para explicarte que pretendemos llevar a cabo un congreso sobre las jornadas de limpieza que estamos realizando en diferentes puertos de nuestras rías y de las que ya organizamos 7 ediciones. El cómputo global de residuos es aproximadamente unas 70 toneladas entre los que se encuentran ruedas, lavadoras, contenedores de basura, ropa, colchones, aparejos de pesca,… Aunque queremos recalcar que la mayoría de los residuos no pertenecen al propio sector pesquero sino a la población en general.

    Dentro de estas jornadas hay una parte de mañana en la que se realizan los trabajos propios de retirada de residuos que contaminan el fondo marino, con la colaboración de buzos y embarcaciones del propio sector. Por la tarde, tiene lugar una mesa redonda, cuyo objetivo es el de divulgar y promocionar el sector pesquero a través de eventos organizados por la propia gente del sector, con la iniciativa, en este caso, de realizar una concienciación de la necesidad de cuidar el entorno marino. Con este mismo fin nos ponemos en contacto con usted para así poder llevar a cabo unas jornadas de divulgación en vuestra zona costera, solicitando vuestra colaboración para una primera toma de contacto con gente del sector pesquero y organizaciones medioambientales en vuestra zona.

    Esperamos su respuesta. Un cordial saludo.

    ASOAR ARMEGA

     

     

    CONTACTOS:

    Rúa A Viña, 18-baixo

    15130 – Corcubión A Coruña

    Tel/Fax (Oficina): 981.70.64.42

    Móvil: 645.81.91.32

    Correo electrónico:

    asoararmega@terra.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mars i oceans (pesca, tonyina, controls, Estratègia marina,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent