Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Manifest en favor de Público

Avui, més que mai, necessitem la pluralitat informativa. Personalment acostumo a consultar sempre diverses fonts, diaris, ràdios o informatius. Conèixer i ser conscients de amb quina mirada un missatger ens comunica un fet o una noticia, és important. Hi ha mitjans que consulto per saber què diuen, i com, els qui no necessàriament pensen com jo, d’altres per què coincideixo amb la línia general del mitjà, i per tant els atorgo una credibilitat considerable.

Tot plegat em permet enfortir, matisar o modificar les meves pròpies opinions.

En els darrers temps hem hagut de lamentar la desaparició de diversos mitjans, públics i privats. Tots ells feien una tasca imprescindible. Fa dies que segueixo amb atenció l’evolució de la situació que afecta un dels que habitualment consulto, sigui en versió paper o electrònica, ‘Público’. En conec molts dels corresponsals, redactors/es i opinadors/es, persones per les quals tinc un enorme respecte i admiració, i a les quals dec molt, com a lector, per haver-ma ajudat a entendre el món, saber què hi passa, i perquè. Per això avui he signat el manifest en favor de la continuïtat d’aquest mitjà, i convido a que d’altres persones a fer-ho.

 

Manifiesto a favor del diario ‘Público’ y su continuidad

 

Las personas abajo firmantes queremos expresar nuestra solidaridad con el diario “Público”, en momentos en que la crisis económica que padecemos afecta a tantos aspectos de nuestra sociedad y, particularmente, a la prensa escrita, haciendo problemático el futuro de Público. Consideramos que el desarrollo pluralista de la prensa constituye una pieza fundamental en el correcto funcionamiento de la democracia, de la cultura y del avance social. Y estimamos que Público ocupa un lugar singular y destacado en el panorama de la prensa española.

En sus páginas, frente al desconcierto, el conformismo y la resignación ante la actual crisis, se han publicado rigurosos y documentados análisis sobre la misma, acompañados por propuestas eficaces para lograr su superación. Se ha fustigado con minuciosidad y rigor la corrupción política y social, que degrada nuestra actual realidad. Se ha defendido la necesidad de hacer justicia a nuestra más reciente historia, a la II República española y a las víctimas de la dictadura. Se ha prestado amplia atención al Movimiento de los Indignados del 15 M con su análisis. Y se han acogido y apoyado las demandas feministas, además de excluir, en un gesto ético, cualquier publicidad de la prostitución.

En el orden internacional, a través de una información precisa y crítica, se ha mantenido una visión liberada de los interesados tópicos propalados desde los grandes centros de poder. Y a estas realizaciones debemos añadir la atención prestada a la ciencia y la tecnología, cuyo comentario y difusión, muchas veces relegado en los medios de difusión debe formar parte de todo periodismo actual.

Por todo ello, consideramos que la desaparición de Público nos privaría de un decisivo medio de información y cultura. Ante este riesgo queremos hacer un llamamiento a todas las personas interesadas en el desarrollo de la información competente y la cultura para las acciones de apoyo que aseguren la continuidad del Diario Público, en el camino emprendido hace algo más de cuatro años.

 

Carlos París, Catedrático Emérito, escritor y Presidente del Ateneo Madrileño.

 

Font foto: Público


  1. Estic absolutament indignat que davant de la quantitat gravíssima de problemes econòmics i socials que tenim a hores d’ara, estiguem perdent el temps amb una publicació que no soluciona res.

    Crec, sr. Romeva que hauria de dedicar el temps a resoldre els problemes reals de la gent i no a defensar un negoci que tanca per motius de falta de lectors.

    Per cert: ¿Quin interés poc clar té vosté en aquest afer?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent