Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Publicat el 17 de maig de 2006

La UE i al lluita pels drets humans: també desde la perspectiva de gènere

Avui es debat al Parlament Europeu, i demà es vota (veure més avall en aquesta entrada nota actualització després vot) l’informe anual sobre Drets Humans (enguany informe Howitt). En tant que coordinador de Drets Humans del grup Verds/ALE, i membre de la Comissió de Dones i Igualtat d’oportunitats (FEMM) he seguit l’elaboració de l’informe del qual he de destacar la voluntat de cooperació mostrada pel ponent, Richard Howitt (PSE, Britànic).

En el procés d’elaboració de l’informe hi ha hagut diversos punts de controvèrsia com el paper que ha de jugar el Parlament Europeu en l’establiment i avaluació de les polítiques de la UE desde la perspectiva de Drets Humans, els canvis de la antiga Comissió de Drets Humans de Nacions Unides (avui Consell), la importància de fer complir la clàusula democràtica inclosa en els acords d’associació o la situació especialment sensible d’alguns països i que ens porten al Parlament Europeu a tenir debats apassionats a partir de postures diferents, quan no divergents, com és, per exemple, els casos de Colòmbia o d’Orient Mitjà. Trobareu la meva intervenció d’aquesta tarda aqui. (NOTA ACTUALITZACIÓ EL 18 DE MAIGresultats i valoracions generals després de la votació) (…)

 

El text que va ser aprovat en Comissió Afers Exteriors (AFET) es pot consultar al lloc web del Parlament Europeu, a l’espera de les esmenes que demà dia 18 s’hi incorporin en la votació.

Per altra banda, ara fa unes setmanes vàrem organitzar al Parlament Europeu (en la seva seu a Brussel.les) una audiència sobre els feminicidis a Amèrica Central i Mèxic, amb un important èxit d’assistència, i amb el compromís de fer pressió per tal d’incorporar a l’agenda política bilateral UE-Amèrica Llatina el tema de la lluita contra el feminicidi i la impunitat.

En un article que el passat abril vàrem publicar conjuntament Elena Valenciano (PSE) i jo mateix, ambdós impulsors de la trobada/seminari, expliquem la situació i els reptes per a la UE en aquest tema.



  1. Podries informar algun dia sobre com està el tema del reconeixement de les victimes del genocidi armeni i la seva relació amb el projecte d’adhesió de Turquia a l’UE?

  2. Tot això està molt bé. Però al Govern de Catalunya la relació dona/home és d’una a quatre (per cada dona hi ha quatre homes), i els dos d’IC-V són homes. Em sap greu, però no et crec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gènere i igualtat d'oportunitats per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent