Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Immigració: per una política europea de permeabilitat raonable

Al Parlament Europeu tindrà lloc aquest matí un debat sobre Immigració organitzat en tres parts: Intervencions de la Comissió i el Consell; debat sobre l’informe Gruber sobre migració legal; i debat sobre l’informe Moreno Sánchez sobre prioritats polítiques en la lluita contra la immigració il.legal de persones de fora de la UE. El debat no és nou, però en un moment en què es succeeixen les declaracions de caràcter alarmista i demagog, i en què es barreja massa sovint aspectes com drets, necessitats, seguretat i fins i tot terrorisme, he preparat la següent intervenció: (segueix…)

Todo debate sobre inmigración debería partir de, al menos, cuatro evidencias: la gente seguirá jugándose la vida para venir por muchos muros, rejas o barcos que pongamos; la gente no viene a España, Italia o Malta, sino a Europa; todos los estudios ponen de manifiesto que la población inmigrante es necesaria en la Unión Europea para garantizar el actual nivel del Estado del Bienestar; y por último, sigue siendo altamente preocupante el abuso al que muchas veces se ven sometidas estas personas por parte de empresarios sin escrúpulos que se aprovechan de su situación de vulnerabilidad para explotarles.

Si esto es así, e insisto, se trata de evidencias ya harto demostradas, no de sospechas ni de prejuicios, si esto es así, repito, lo que toca ahora es desarrollar una política EUROPEA de permeabilidad razonable e inteligente en nuestras fronteras, ya que la impermeabilidad de las mismas no ayuda a gobernar el proceso, y sólo añade dramatismo.


Asimismo, debemos adoptar una actitud responsable en la acogida, garantizando el acceso al derecho de asilo y refugio a los inmigrantes con un trato individualizado de los mismos y ofreciendo soluciones realistas.

Font foto: BBC

   1. Sobre immigració hi ha molt que parlar. Segur que has fet un bon raonament i amb les millors intencions. La vida pas a pas és diferent. Als pobles xicotets es nota la diferència. Pots culpar als comportaments racistes d’alguns ciutadans, però molts immigrants no col·laboren en res: ni amb l’AMPA del col·legi (no sempre és qüestió de diners), etc. Llàstima que les vostres intervencions hagin de ser en espanyol. No hi ha manera que puguem tenir una llengua amb tots els drets!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Migracions per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent