Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Feminicidis (III): reunió amb les embaixades, viatge a la regió i calendari

En el marc de l’informe que estic el.laborant pel Parlament Europeu relatiu als assassinats de dones a Mèxic i Amèrica Central, i al paper que pot jugar la UE per tal de frenar aquests assassinats, m’he reunit aquest matí amb els embaixadors i embaixadores dels països afectats (Mèxic, Nicaragua, El Salvador, Nicaragua, Hondures i Costa Rica). La reunió ha servit, entre d’altres coses, per fer una diagnosi de la situació a cadascun dels països, així com per recollir les inquietuds de cadascun d’ells en relació a com caldria, des de la UE, afrontar la qüestió. Aquest encontre forma part de la sèrie de trobades que estic mantenint darrerament en relació amb aquest assumpte i que (segueix…)

tenen per objectiu que en l’informe final que caldrà votar en la sessió plenària de setembre hagin estat tingudes en compte totes les dimensions del problema, i que les propostes que s’hi facin, en conseqüència, serveixin per contribuir a la seva resolució.

Per altra banda, d’aquí a dues setmanes viatjaré a Guatemala i Mèxic on tinc previst entrevistar-me amb representants de la societat civil, governamentals, parlamentaris, organitzacions internacionals i candidats presidencials, també amb la intenció de recollir de primera mà les inquietuds i les propostes que vulguin fer-nos.

El calendari d’adopció de l’informe és el següent:

16 d’abril: termini per a presentar un esborrany que cal enviar a traducció

2 maig: consideració en Comissió FEMM de l’esborrany d’informe

8 maig (a les 12.00): data límit per a presentació d’esmenes per a la votació en Comissió FEMM

4-5 juny: votació en Comissió FEMM

Setembre 2007: plenària

Foto: Dones desaparegudes a Guatemala. Font: BBC



  1. Realment la UE fa tot el necesari per radicar les discriminacions que pateix la dona cada dia?  Penso que es una reflexio que  es necesaria que la fesim tots, ademes, com cambia la mentalitad masclista  que hi ha el nostre pais y sobretot als paisos latinoamericans? Crec, realment, que esteu fen un treball magnific i espero que pugueu arribar a una solucio rapida i eficient. Solament puc dir, amb la meva poca experiencia, que es tendria que cambiar la forma de educar els nostres nens i nenes i aquestos els seus pares i als seus tiets….es dificil modificar els costums els adults i mes aquells que donen el poder l’home vers la dona,  pero es molt mes facil fer-ho amb els nens i nenes d’aqui i de tot arreu. Es necesaria  una coeducacio rapida els nostres col.legis, ensenyem a escriure pero no a respectar als demes, sigui quin sigui el seu genere i no em refereixo a home-dona sino a tots els generes que hi hagut, hi ha i habra al nostre entorn. Es necesari una transformacio de la nostra cultura masculina i  d’aquesta manera podrem ajudar mes i millor als paissos que pateixen descriminacions pasan per la poblessa, que es un element present i acaban amb els assessinats de dones que lluiten per poder treballar i ser lliures amb una societad sense recursos i amb una mentalitad de no tenir en compte les necesitats de les dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Feminicidis i violència masclista per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent