Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Estrasburg (plenària): de nou el tema dels líquids als avions, entre d’altres

El retorn a l’activitat parlamentària després de les vacances està essent, tal i com era d’esperar, frenètic. A banda de les habituals discussions pressupostàries i legislatives, hem debatut i votat diversos temes importants com, per exemple, la Resolució d’aquest matí relativa a la qüestió de la introducció de líquids en les cabines dels avions que tants maldecaps està provocant tant en la ciutadania com en qui ha d’implementar la norma, això és, els responsables dels controls de seguretat, a més a més dels enormes costos econòmics que suposa tant per a les persones que es veuen obligades a llençar certs productes. En vaig parlar ja en apunts anteriors (Normativa sobre líquids: el risc d’un despotisme il.lustrat de les institucions europees i Líquids, secrets i democràcia europea). Avui (segueix…)

la majoria de la Cambra (464 vots favorables a la resolució contra 158 vots en contra) s’ha manifestat crítica amb la mesura, argumentant, primer, que la mesura no es pot implementar correctament per manca de concreció; segon, que es va adoptar de manera arbitraria i que cal que la Comissió proporcioni les dades i fets concluents que la justifiquin; tercer que es posi en coneixement de la ciutadania el text literal de les prohibicions sobre tot per què, en no conèixer-lo, la gent no pot recórrer en el cas que es duguin a terme abusos en la implementació de la norma; i quart, manifestant la nostra preocupació pel fet que els costos vinculats a l’aplicació del Reglament no siguin proporcionals al valor afegit en matèria de seguretat que ofereixen les seves disposicions.

Un cop més cal recordar que aquesta és una mesura que no contribueix gens a reduir l’anomenat dèficit democràtic de les institucions europees, ans al contrari, i que si no es corregeix pot comportar a curt o mig termini, una notable pèrdua de credibilitat institucional que certament no només no beneficia, sinó que perjudica clarament l’ideal europeista, ja que ataquen un dels pilars sobre els quals fonamentem el projecte europeu, això és, la promoció i garantia dels drets i les llibertats.

Font foto: El Mundo



  1. El parlament ja pot votar vota per majoria de 3/4 en contra la prohibició dels liquids, que la Comissió (per qui no ho sapiga la Comissió Europea és el govern europeu, que no és elegit democraticament. La unica institució europea elegida a les urnes és el parlament) s’ho passa pel cul. Ni en un referendum a nivell europeu on el 90% de la citadania votés en contra la prohibició dels liquids la comissió tindria perquè acatar la voluntat popular, com que la comissió no ha de passar per les urnes cada 4 anys pot fer el que li dongui la puta gana de forma totalment despota. I aquests son els que manen a la unió europea, no mana el parlament ni els ciutadans, manen Ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent