Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

El lobby del Tabac pretén silenciar el Parlament Europeu amb una nova cortina de fum

Una coalició formada per conservadors, liberals i euroescèptics del Parlament Europeu s’ha erigit, de nou, en defensora dels interessos dels grans lobbies d’empreses fabricants de Tabac, i ha acordat posposar la votació sobre la “Directiva del Tabac” que havia de tenir lloc la setmana vinent, a Estrasburg.

Verds/ALE hem defensat que es mantingués la data.

Aquest ajornament suposa, de fet, una nova victòria dels grups de pressió de la indústria tabaquera, que no vol aquesta reforma.

L’objectiu de la reforma de la Directiva rau a reduir l’atractiu dels productes de tabac per a la gent més jove, proposta que la indústria combat, lògicament, ja que el seu interès és fer els seu producte tan atraient com sigui possible.

La meva col.lega de Grup i responsable per seguir el dossier, Michèle Rivas (Europe Ecologie) ha denunciat que, gràcies a Philip Morris, va saber que hi havia fins a 161 lobistes treballant a escala comunitària … dels quals només nou s’han inscrit al Registre de Lobbies.

Aquests lobbistes fan tot el possible per guanyar temps i convèncer als i les Membres del Parlament Europeu que acceptem reduir la mida dels anuncis que adverteixen dels perills de fumar (d’un 75% a cada costat del paquet fins a un 50%), i que no es prohibeixin els minicigarrets (o cigarretes primes) així com els que tenen sabors específics, com els mentolats.

El lobby usa com a cortina de fum, de manera tramposa, una no demostrada possible pèrdua de llocs de treball, si s’aprovés la Reforma, mentre obvia que el tabac és la principal causa de mort evitable a Europa, amb 700.000 morts per any. O, com diu la col.lega Rivasi: “Soit 200 morts par jour en France, l’équivalent d’un avion s’écrasant tous les jours” (és a dir, 200 persones mortes cada dia a França, la qual cosa equival a un accident d’avió diari).

Font foto: BBC


 1. ¡ Hola !

  L’Institut Català d’Oncologia (iconcologia.net) s’ha posicionat sobre les cigarretes electròniques i crec que val la pena que se sàpiga. Com que no es poden afegir links el millor és que aneu a la seva web iconcologia.net i cliqueu a “més notícies” i aneu a la notícia del 30 de juliol d’enguany. Allà es facilita el posicionament més diversos documents que justifiquen aquest posicionament.

  Sota la meva opinió, això són estratègies de les mateixes companyies de tabac.

  Salutacions

         

 2. Im no expert, but I believe you just made an excellent point.
  You certainly fully understand what youre speaking about, and I can truly get behind that. statiunea balneoclimaterica hajduszoboszlo
 3. A very wonderful article. It touches a lot of urgent issues of our society. We can not be indifferent to these problems. This article gives good ideas and concepts. Keep it up
 4. I will keep visiting this blog very often. It is good to see you verbalize from the heart and your clarity on this important subject on trees can be easily observed.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Drets ciutadania (educació, publicitat, TV, alimentació, ACTA, patents,...) per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent