Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

Reunions amb ZP, ministres, Rei, Bono, Rojo i altres: de què hem parlat?

En les reunions que he mantingut durant els dos darrers dies, ahir amb el President del Govern i algunes i alguns Ministres (veure el video de la trobada), així com amb el Rei, i avui amb els Presidents del Congrés i del Senat, he posat de manifest alguns temes, relacionats amb la presidència espanyola del Consell de la UE que començarà el proper mes de gener, que ens inquieten tant a ICV com al Grup Europarlamentari al qual representava en les reunions, els Verds/ALE.

Les meves intervencions les he resumit en forma de nota de premsa que hem distribuit avui i que adjunto a continuació:

Nota de premsa, 4.12.09

Romeva a la Conferència de Presidents del PE

Raül Romeva reclama a Zapatero “valentia i compromís” amb l’agenda social, econòmica i mediambiental durant la presidència espanyola de la UE

L’eurodiputat ecosocialista ha assistit a la conferència de presidents del Parlament Europeu en tant que vicepresident del grup dels Verds/Ale i li ha traslladat a Zapatero les peticions del seu grup

L’eurodiputat d’ICV adscrit al grup dels Verds, Raül Romeva, s’ha reunit ahir i avui amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en el marc d’una conferència de presidents de grups parlamentaris al Parlament Europeu per preparar la presidència espanyola del consell de la UE. Durant la reunió, Romeva li ha reclamat “valentia i compromís” per afrontar l’agenda social, econòmica i mediambiental així com l’avanç dels drets humans i el multilingüisme.

D’aquesta manera, Romeva ha explicat que ha traslladat al president del Govern però també als ministres presents a la reunió la necessitat d’abordar l’agenda social amb temes com el debat sobre l’estratègia de Lisboa alhora que ha celebrat les intencions de la presidència espanyola de posar les polítiques d’igualtat i la seva dimensió europea al centre de l’acció política.

Pel que fa a l’agenda econòmica, l’eurodiputat ecosocialista ha insistit en la necessitat d’impulsar mesures “concretes i valentes” de regulació financera, persecució del frau fiscal i dels paradisos fiscals així com “una veritable fiscalitat ambiental”.

En relació als temes mediambientals, el vicepresident del grup dels Verds ha demanat “més valentia” i compromís davant Copenhaguen, ha recordat que l’energia nuclear no és una opció, i ha demanat que “siguem els països industrialitzats els principals responsables en pagar la factura de les mesures contra el canvi climàtic”.

El quart eix que l’ecosocialista ha volgut posar sobre la taula ha estat el vinculat amb els drets humans i ha demanat “coherència” en l’agenda internacional i que “en cap cas un acord privilegiat amb el Marroc es faci a costa dels drets humans del poble sahrauí”. Una vegada més, Romeva ha lamentat la situació d’Aminetou Haidar i ha demanat que “Espanya assumeixi responsabilitat històrica davant la solució del conflicte al Sàhara”.

Durant les reunions, Romeva també ha volgut posar èmfasi en la necessitat de garantir el multilingüisme a la UE i ha recordat que “la millor manera de construir ciutadania europea és per la via de la llengua”. Així, una vegada més, Romeva ha demanat que “es compleixin els acords per a l’ús del català a les institucions europees i que els diputats puguin parlar en català als plens del PE”.

A les reunions, també han assistit la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, la vicepresidenta d’economia, Elena Salgado, el ministre d’afers exteriors, Miguel Ángel Moratinos, la ministra d’Igualtat, Bibiana Aído, el ministre d’educació, Ángel Gabilondo, la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, i el secretari estat per a la UE, Diego López Garrido.

Font foto: Reuters / El Pais



  1. Açò de les nuclears s’ho tindríeu que tornar a pensar. A banda de l’interés de les potències per que el demés països no tinguen possibilitats d’accés a les armes atòmiques, darrere de la negació a l’energia  nuclear no hi ha res.
    Més encara: l’energia nuclear, la seua extensió i la recerca al voltant és la solució veritable a la necessitat d’energia. I a més a més, a banda dels prejudicis, és neta.
    Cap no matarà per l’enegia nuclear, però estem matant pel petroli i arribarem a matar per tal de que els països pobres no en tinguen.
    L’esquerra, entre d’altres coses, es caracteritza per la racionalització. Feu una acció i un pensament d’esquerra i torneu-se a pensar les nuclears.
    (De la tragèdia de Bhopal a l’Índia encara estem patint les conseqüencies: on estan les conseqüencia de Txernobil?

  2. Açò de les nuclears s’ho tindríeu que tornar a pensar. A banda de l’interés de les potències per que el demés països no tinguen possibilitats d’accés a les armes atòmiques, darrere de la negació a l’energia  nuclear no hi ha res.
    Més encara: l’energia nuclear, la seua extensió i la recerca al voltant és la solució veritable a la necessitat d’energia. I a més a més, a banda dels prejudicis, és neta.
    Cap no matarà per l’enegia nuclear, però estem matant pel petroli i arribarem a matar per tal de que els països pobres no en tinguen.
    L’esquerra, entre d’altres coses, es caracteritza per la racionalització. Feu una acció i un pensament d’esquerra i torneu-se a pensar les nuclears.
    (De la tragèdia de Bhopal a l’Índia encara estem patint les conseqüencies: on estan les conseqüencia de Txernobil?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de UE: present i futur per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent