Raül Romeva i Rueda

REFLEXIONS PERISCÒPIQUES

65 hores: missatge rebut, prenc nota (65 horas: mensaje recibido, tomo nota)

(texto en español más abajo)

 

Des de fa setmanes els diputats i diputades del Parlament Europeu estem rebent milers de missatges provinents tant de persones individuals com de consistoris municipals, amb signatura de l’alcalde o alcaldessa inclosa (veure més avall) instant-nos a votar en contra de la proposta de Directiva sobre el Temps de Treball que preveu ampliar les setmanes laborals fins a 65 hores i que suposa un greu atemptat en aspectes fonamentals de la lluita social i sindical com són la negociació col.lectiva o la veritable conciliació entre les vides personal i laboral. Ahir, milers de persones es van mobilitzar arreu d’Europaen favor d’un Treball Digne en la Jornada Mundial del mateix. En les manifestacions respectives es va fer també una crida ciutadana a no acceptar aquesta proposta de Directiva. El volum de missatges rebuts m’impedeix respondre un a un, però tant els missatges com la movilització europea mereixen que posi de manifest el meu posicionament. I aquest és ben simple: missatge rebut, prenc nota i, com que estic d’acord amb la petició i la reivindicació que feu, obraré en conseqüència. (podeu trobar d’altres reflexions en relació a aquest assumpte en la categoria Europa social d’aquest bloc) (segueix…)

 

Adjunto una mostra dels missatges que estem rebent al correu del Parlament (n’hi ha de diversos formats):

 

Senyor/a:

 

Us envio aquest escrit per a demanar-vos que voteu en contra de la directiva que amplia la jornada laboral fins a les 60 hores setmanals. Com a treballador i ciutadà de l’Estat que representeu no puc acceptar el retrocés significatiu que suposa tornar a una situació de començaments de la industrialització respecte a l’organització del treball i la jornada laboral. La flexibilitat laboral no significa que puguem retrotreure’ns a l’època de les colònies fabrils i abandonar el contracte social que hem construït els europeus. Espero que el vostre vot sigui negatiu quan es faci una segona lectura al Parlament Europeu per a rectificar les agressions als drets fonamentals que implica aquesta directiva.

 

Rebeu una salutació:

A/e:

 

http://www.hazteelsueco.org/addons/protesta.png

www.ugt.cat

www.avalot.cat

www.hazteelsueco.org

 

 

Versión apunte en español

 

Desde hace semanas los diputados y diputadas en el Parlamento Europeo estamos recibiendo miles de mensajes proecedentes de personas individuales y de consistorios muncipales, con carta del alcalde o alcaldesa incluida (ver más abajo) instándonos a votar en contra de la propuesta de Directiva sobre el Tiempo de Trabajo que prevé ampliar la semana laboral hasta 65 horas y que supone un grave atentado a aspectos fundamentales como de la lucha social y sindical como la negociación colectiva o la verdadera conciliación entre las vidas personal y laboral. Ayer, miles de personas se movilizaron en toda Europa en favor de un Trabajo Digno en la Jornada Mundial del mismo. En las manifestaciones respectivas se hizo también un llamado ciudadano a no aceptar dicha propuesta de Directiva. El enorme volumen de mensajes recibido me impiden responder uno a uno, pero tanto estos mensajes como la movilización europea merecen que ponga de manifiesto mi posicionamiento. Y éste es bien simple: mensaje recibido, tomo nota y, puesto que estoy de acuerdo con la petición y con la reivindicación que hacéis, obraré en consecuencia. (encontraréis más apuntes relacionados con esta cuestión en la categoria Europa social de este blog)

 

 

Adjunto una muestra de los mensajes que estamos recibiendo en el correo del Parlamento (los hay en varios formatos):

 

Señor/a:

 

Me dirijo a usted para pedirle que vote en contra de la directiva que amplía la jornada laboral hasta las 60 horas semanales. Como trabajador y ciudadano del estado que usted representa no podemos aceptar el atraso signficativo que supone volver a una situación respecto a la organización del trabajo y la jornada laboral de inicios de la industrialización. La flexibilidad laboral no significa que podamos retrotraernos a la época de las colonias fabriles y abandonar el contrato social que hemos construido los europeos. Espero que su voto sea negativo cuando  se haga una segunda lectura en el Parlamento Europeo para rectificar las agresiones a los derechos fundamentales que realiza esta directiva.

 

Reciba un cordial saludo.

A/e:

 

http://www.hazteelsueco.org/addons/protesta.png

www.ugt.cat

www.avalot.cat

www.hazteelsueco.org

 

Foto: Dirigents de partits polítics catalans encapçalant la manifestació d’ahir a Barcelona/Dirigentes de los partidos políticos catalanes encabezando la manifetsación de ayer en Barcelona. Font: Toni Garriga/EFE



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Economia, Europa social, Joves, Crisi (Respostes) i Green New Deal per raulromeva | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent