Col·loquialment

A l’examen se m’acut plantejar una qüestió sobre la importància de l’estil, com a pretext per parlar d’alguns dels autors treballats a classe. […]

I sí, l’alumne atina a relacionar la pregunta amb Proust, per exemple, i se li acut de dir-ne ni més ni menys que això:

Aquest autor, realment complicat de llegir, "s’enrotlla com una persiana", com es diria col·loquialment.


De seguida ho rebla:

El seu estil està ple de frases llargues per fer que el lector es quedi realment amb el missatge.


Davant la qual acumulació de saviesa no tindré més remei que suggerir-li que ens tornem a veure el mes de juliol. Però hauria de fer-ho col·loquialment, potser?

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Paraules. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*