Sis nits d’agost

A Sis nits d’agost, Jordi Lara construeix una novel·la de no ficció del tot recomanable, ni que no sàpigues qui va ser Xirinacs. […]

En copio set frases (una per cada nit, i una més de repicó). Potser trobareu que justifiquen la recomanació. Però ja us dic que és segur que no substitueixen ni de bon tros la lectura:

No sabrem mai on anirem a espetegar com a residu en els contenidors de la història.

No sempre el món el va entendre i no sempre es va saber fer entendre.

Segurament un home en té prou amb una sola raó per llevar-se la vida si ho fa des del dolor, però si ho fa des del goig i la plenitud en calen un grapat.

“Després de la mort no hi ha després” (Xirinacs)

Als calabossos de Via Laietana va aprendre que hi ha un lloc tan endins de cada home que no hi pot arribar re de l’exterior.

Sembla un rodamón amb la cara neta.

“Ha estat un profeta que ens ha fustigat en vida, i la seva mort ens continuarà fustigant en el futur” (Pujol)

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Lectures i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*