Mens & Womens

IMAG2941

Hi ha un indret on tot és una mica com de cartó pedra. En diuen la Roca Village i es veu que té molt de predicament. […]

Talment els decorats de les pel·lícules del  far-west de sèrie B (encara ningú no n’ha fet un museu o un parc temàtic, del d’Esplugues?), entre la Roca del Vallès i Cardedeu s’alça una vila amb els seus carrers i les seves places, tot un entramat de façanes que recorden, certament, les dels pobles de debò de la comarca. I rere cada porta, una botiga de roba, de complements o de restauració, a tothora plens a vessar de tafaners i compradors. Fins i tot hi ha, entre altres elements decoratius plens de ressonàncies, una fonteta i un banc de carrer de pretesa inspiració gaudiniana. I una part no gens negligible dels compradors i els tafaners, de pell rostida per un excés d’exposició al sol i orígens visiblement forans, s’hi fan retrats de grup i de parella, com si fossin a peu de Parc Güell o al mig del passeig de Gràcia.

Hi ha un punt que dubtes si el cartó pedra és només en l’escenografia, o abasta també l’activitat que hi té lloc (venda amb segell outlet, o sigui, en principi, a preu de ganga amb fums in). Conviden a dubtar-ne imatges com la que presideix aquest post (i la que ve a continuació, que calia per coherència). Imatges que haurien de fer esgarrifar tafaners, compradors i altra gent de pas, si és que sabien llegir…

IMAG2942

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Vida diària i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*