Disset anys

Ahir la Clara hauria fet disset anys. És el quart aniversari que celebrem sense ella. […]

Cada dia

Encara em sembla que et veig asseguda,
seguint el ritme d’aquella cançó,
atenta al pas de l’autobús del barri.
Encara em sembla que et veig cada dia
en les petites coses que integraven
el món tranquil que habitàvem plegats.

Al principi et buscava com si l’ombra
del teu record et pogués portar a casa,
com si amb el pas dels dies fos segur
que tornaries a estar-te amb nosaltres.
Al principi et buscava i et buscava
com si només hagués de córrer el temps.

Un dia ens vam arribar a l’olivera
on reposa el que quedava de tu,
una olivera abans esponerosa
ara guarnida de rams de flors músties,
espellifada, sense alè. No hi eres.
Sé del cert que res de tu no era allà.

Al principi et buscava, i ara encara.
Ara et retrobo en els signes més simples
i he comprès que és això el que tinc de tu.
La constant companyia del més tendre record.

Quant a oi

Lector, editor, dinamitzador literari i, fins i tot, botiguer. Professor de literatura i humanitats a la Universitat Ramon Llull i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, ha estat director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). S'ha dedicat sempre a la promoció d'activitats literàries i el foment de la lectura. Ha exercit la crítica literària i el periodisme cultural en diversos diaris i revistes i ha col·laborat en programes de ràdio i televisió. Ha participat en diversos projectes com la publicació electrònica "1991 Revista magnètica", el portal web Vilaweb Lletres o la revista trimestral "Idees Revista de temes contemporanis". Ha estat director literari d’Edicions Proa/Enciclopèdia Catalana, entre 1987 i 1998. Ha tingut cura de l’edició de l’obra poètica de Montserrat Abelló i treballa en l’àmbit de la sociologia de la literatura i de l’edició; s'ha especialitzat en tecnologies de l'escriptura i de la lectura i té en curs la tesi doctoral sota el títol "La inversió cultural: La invenció de les pantalles en l’evolució de les tecnologies de l’escriptura i de la lectura i la seva relació amb la pèrdua de significació de la cultura". Ha publicat alguns llibres per a infants i el llibre de poemes "Moments feliços".
Aquesta entrada ha esta publicada en Interiors. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*