EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Entremesos de l’Educació Infantil

Abans d’arribar als plats forts, m’agradaria parlar sobre l’Educació Infantil, què és, què es fa, quina utilitat té…

Actualment, l’educació infantil forma part de la primera etapa del sistema educatiu dividida en dos cicles 0-3 anys i 3-6 anys. Es un període d’escolarització no obligatòria. El primer cicle és privat i el segon es grauït en els centres públics, i subvencionat parcialment en els centres privats i concertats.

Pel que fa al nom que reben aquests dos cicles a Catalunya, el primer cicle s’anomena llar d’infants o escola bressol mentre que el segon cicle s’anomena parvulari.

 Hi ha 3 àrees educatives a desenvolupar durant tota l’etapa de l’Educació Infantil.

-Descoberta d’un mateix i dels altres
-Descoberta de l’entorn
-Comunicació i llenguatges

A l’hora de fer programacions d’unitats didàctiques s’ha de tenir present treballar les àrees educatives.

Cada cicle disposa del seu currículum propi i amb objectius específics. Cada centre elabora la seva proposta pedagògica (PPC) dacord amb el projecte educatiu del centre (PEC).

La finalitat de l’educació infantil és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic, motor, social i cognitiu dels infants, proporcionat-los un clima i entorn de confiança.

Amb això pretenc trencar el mite de que els infants en aquesta etapa no només pinten o dibuixen, si no que aprenen a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma, a pensar i a comunicar, a descobrir i tenir iniciativa, a conviure i habitar el món.

ML.  1. Em sembla important desmentir el mite que s’ha escampat per tot el país que els estudis de magisteri (o educació infantil, és a dir, els relacionats amb l’ensenyament) són fàcils. Per desgràcia, una de les professions més desprestigiada és la de mestre. La gent es pensa que si estudies com ensenyar a nens només et fan fer les activitats que tu els faràs (dibuixar, etc). Però no és així, tal com saps perfectament, que per ensenyar fa falta saber com funciona el cervell, perquè és a través d’aquest òrgan que aprenem! i per tant fa falta saber com ensenyar, i això requereix molts coneixements especialitzats! Per desgràcia hi ha molts mites falsos, i precisament per a això han de servir els articles: per a desmentir-los, per a proporcionar informació a qui no la sap. L’article és molt clar i interessant!
  2. L´educació infantil és la base de l´educació que vindrà més endavant. Les persones que s´hi dediquen tenen una gran responsabilitat, per tant cal que siguin respectats i dona´ls-hi el reconeixement que es mereixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per MartaLuque | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent