Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Dia 12. Comença el judici

Aquesta nit m’ha costat agafar el son, pensava en els nostres presos polítics, en com s’havien de sentir; en els seus advocats, com preparaven les defenses; i en les famílies i amics que ja eren a la capital del reino tot esperant entrar avui a la sala i veure’ls. I nosaltres també els hem pogut veure per primera vegada després de molts mesos. Confesso que m’ha emocionat la imatge. Nou homes i dos dones, tots ells dignes, valents i determinats.

Avui i demà són els preliminars, parlaran els advocats. Després, el primer a defensar-se serà Junqueras. Moltes ganes d’escoltar-lo i ell encara més d’explicar-se, imagino, igual que la resta de companys de govern, líders socials i presidenta del Parlament ara injustament empresonats provisionalment.

El judici es pot seguir en directe per TVE 2 només a Catalunya, a la resta és via internet. Molts periodistes d’arreu acreditats.  I moltes veus que es comencen a alçar: La Comissió Internacional de Juristes afirma que el judici contra el procés posa en perill els drets humans; també, Polítics i partits d’arreu d’Europa denuncien que el judici contra el procés ‘no és un assumpte intern’; o Nicola Sturgeon (primera ministra d’Escòcia) diu que el judici contra el procés ‘hauria de preocupar tots els demòcrates’.

Mentrestant, al Congreso continuen els atacs i Casado diu que el PP va portar el judici a Madrid perquè no confia en el TSJC. Treuen pit per tot, com Soraya va fer a Catalunya amb l’aplicació del 155, però potser ja està bé que vagin parlant així:

I al vespre ens hem trobat davant dels Ajuntaments o Consells Comarcals d’arreu del país, per llegir un manifest, per recordar-nos i recordar al món que no defallim, no defallirem, persistim, estem amb la justícia, la democràcia i la pau; i els volem lliures perquè no han comés cap delicte.

Per acabar, gran feina dels advocats, començant per Andreu Van den Eynde: L’advocat d’Oriol Junqueras desmunta el judici contra la democràcia en 10 idees; i seguint per tota la restaLes defenses comencen a l’atac i assenyalen el pitjor temor de Marchena.

#JudiciAlaDemocràcia #JoAcuso #LlibertatPresosPolítics



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent