La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

“La calle es mia”. Rita Barberà vol limitar el dret de manifestació dels ciutadans.

“La calle es mía”. Aquesta frase va ser encunyada pel “demócrata de tota la vida” Manuel Fraga Iribarne el 1976, quan era Ministre de la Governació. I ho va fer poc després que la Policia Armada ocupara completament la ciutat de Vitòria i assassinara a 5 treballadors en els seus carrers arran d’una vaga general convocada pels sindicats.

I ara Rita Iribarne, perdó Rita Barberà, l’actual alcaldessa de la ciutat de València, sembla voler emular el fundador del seu partit amb una ordenança municipal, que es portarà a la Junta de Govern Local el proper divendres, amb la que pretén limitar el dret a l’ocupació dels espais públics, ni més ni menys que el de la Plaça de la Mare de Déu i el de la Plaça de l’Ajuntament.

La proposta de l’alcaldessa i del seu grup a l’ajuntament no puc qualificar-la de cap altra manera més què d’indignant i pròpia d’un regim dictatorial, tal i com així ho ha reconegut el portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, qui ha acusat l’alcaldessa de la ciutat de “vulnerar i voler limitar els drets fonamentals de reunió, de llibertat d’expressió i de manifestació dels valencians i les valencianes” amb la nova ordenança municipal que, amb tota probabilitat, será aprovada amb el corró de la majoria que té el PP a l’ajuntament de València.

Amb aquesta ordenança municipal no s’autoritzarà cap sol.licitud d’ocupació del domini públic municipal en els espais centrals de la Plaça de l’Ajuntament i de la Plaça de la Mare de Déu, quedant els mateixos reservats per als actes que puga organitzar l’Ajuntament, així com per aquells en què participe o col.labore aquest.

Tota una expressió de democràcia i de respecte a les llibertats, sí senyor!
Perquè la involució democràtica que suposa aquesta nova ordenança municipal, és realment tremenda. Només cal pensar que la tradicional manifestació que cada dia 3 de cada mes realitzen les víctimes de l’accident de metro de València quedaran prohibides, o que les desenes de manifestacions que tenen els seus punt d’inici o finalització en els espais públics que  Rita Barberà vol reservar exclusivament per al que a ella li plaga, quedaran també prohibides.

De ser aprovada, Joan Ribó ha animat la ciutadania a exigir els seus “drets fonamentals” i a practicar la “desobediència civil“.
El propi portaveu adjunt del PSPV, Salvador Broseta, ha dit sobre aquesta assumpte que “qualsevol limitació d’aquest tipus topa amb el dret de reunió i manifestació que està recollit en l’article 21 de la Constitució Espanyola“. Però crec que al PP el que diu o puga dir la Constitució espanyola se la sopla (de fet incompleixen sistemàticament més de la meitat del seu articulat), excepte si és per a limitar el democràtic dret a decidir, per exemple el del poble de Catalunya. Per a això sí que s’omplen la boca parlant de la seua constitució.

L’espiral de repressió, de limitació de les llibertats, del dret a la informació i ara ja simplement de concentració ciutadana, engegada per part del PP en tots els àmbits de la societat, sembla no tindre fi.
Potser és un presagi del desastre electoral que totes les enquestes d’opinió, fins i tot les realitzades pel mateix partit, pronostiquen per al PP valencià, i que poden escomençar a fer-se paleses en les properes eleccions europees.

Estem davant de manifestacions que denoten les raneres del PP?
Tant de bo siga així! L’aire es fa ja irrespirable per València!

Patraix, València (L’Horta), a 18 de febrer de 2014.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent